Arhiva-Windows 8

Windows 8 (prima versiune publică de testare) este aproape finalizat şi va fi disponibil spre download la începutul lunii viitoare. Până atunci, putem studia noua formă de prezentare a interfeţei Windows 8 în câteva capturi de ecran din build-ul 8220 – versiunea preliminară a Windows 8 “Consumer Preview”.

Ca modificări, observăm că butonul Start cu care ne-am obişnuit încă de pe vremea lui Windows 95 îşi încheie cariera de peste 15 ani cu Windows 7, fiind înlocuit cu ceva complet nou şi mult mai flexibil sub forma unei colecţii de pictograme transparente, din care putem accesa funcţiile Search, Share, Ecranul de start, Dispozitive şi meniul Settings.

În colecţia de imagini observăm şi câteva detalii importante referitoare la Internet Explorer 10, cum ar fi noua politică de instalare automată a pachetelor de actualizare. Sistemul va promite să crească nivelul de siguranţă prin instalarea mai rapidă a remediilor de securitate şi versiuni actualizate de Internet Explorer, evitând astfel situaţii nedorite în care un număr mare de utilizatori continuă să folosească versiuni învechite de Internet Explorer, extrem de vulnerabile în faţa atacurilor cu malware.

Sursa: theverge.com