Software

Microsoft a declarat că au fost comercializate peste 100 de milioane de licențe ale Windows 8. Totuși, se pare că au folosit o mică șaradă. Cele 100 de milioane ar fi numărul de licențe livrat către magazinele partenere, iar numărul de calculatore cu Windows 8 s-ar ridica la doar 59 milioane.

Apropo, Windows Vista rulează pe 70 milioane PC-uri la nivel global. Asta arată cât de mic este Windows 8, doar 4.2% din PC-urile din întreaga lume au trecut pe noul sistem de operare al companiei americane cu sediul în Redmond.

Windows 8.1 va sosi sub formă de preview din luna iunie. Va fi un update al Windows 8, nu vor fi noutăți majore. Microsoft știe că are de recuperat în domeniile smartphone-urilor și tabletelor. Acolo Android și iOS și-au încetățenit autoritatea. Știți că Windows 8 a fost optimizat pentru device-urile cu touch, interfața Modern UI își face datoria în acest sens.

Sursa: BGR.com

Categorii: microsoft

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.