La începutul lunii februarie din acest an vă anunțam că eMAG a intrat cu un brand propriu pe piața de telefoane mobile și tablete. Wink este denumirea aleasă de către eMAG pentru noua gamă de dispozitive mobile.

Din limba engleză în limba română, ”wink” s-ar traduce prin ”a clipi”, dar cred că s-a dorit mai mult a se face referire către expresia ”a face cu ochiul”. Practic, eMAG își dorește ca noua marca de gadgeturi să ne facă cu ochiul și să ne atragă, probabil printr-un bun raport specificații/preț.

Primul dispozitiv Wink ajuns la Gadget.ro spre a fi testat este tableta Wink Connect 3G. După cum ne putem da seama deja din denumire, avem de-a face cu un device ce oferă conectivitate 3G. În plus, tableta este una de tip dual sim.

Mai multe detalii pe parcurs, deocamdată parcurgem:

Specificațiile detaliate pentru Wink Connect 3G:

Specificatii Wink Connect 3G

Design

Wink Connect 3G

Alături de tabletă, în cutia primită de la eMAG am mai găsit un încărcător, un cablu microUSB – USB 2.0, un cablu microUSB – USB OTG, un manual de utilizare și un certificat de garanție.

Primul lucru pe care îl observăm când scoatem tableta din pachet este faptul că Wink Connect 3G este destul de compactă, dar mai ales că spatele este realizat din aluminiu. Acesta este mat și prezintă o textură rugoasă, perfectă pentru a asigura un grip bun. Nu mă așteptam ca la acest nivel de preț să găsesc așa ceva.

În afară de metalul folosit la construcție, tableta nu mai iese cu nimic în evidență. Partea din față, în afară de display și grila difuzorului pentru apeluri, nu ne mai atrage atenția cu niciun element. Nu există butoane capacitive la baza ecranului, acestea fiind de tip touch butons.

Pe spate, spre laturile de sus și jos (în modul portrait) se găsesc două bucăți din plastic în locul aluminiului. Cea de sus se desface și astfel se oferă acces către cele două sloturi pentru cartele sim și către cardul microSD.

Construcția și materialele sunt bune în cazul lui Wink Connect 3G, dar finisările ar fi necesitat un pic mai multă atenție. Nu este foarte grav, dar la capitolul design asta este tot ce-i pot reproșa.

Ecran și sunet

Wink Connect 3G

În specificațiile oferite de eMAG pentru Wink Connect 3G apare în dreptul ecranului cum că ar fi unul de tip IPS cu tehnologie OSG. Despre faptul că este IPS nu zic nimic, dar OGS (One Glass Solution) mă îndoiesc că ar fi. Pur și simplu distanța între panelul sensibil la atingere și display-ul propriu-zis este prea mare. Este posibil să fie OGS, dar nu arată ca unul și am mai întâlnit destule până acum.

Culorile sunt plăcute, luminozitatea suficientă, iar unghiurile de vizualizare decente. Rezoluția de 1024 X 600 pixeli este cam scăzută, iar asta se vede în special la nivelul textului afișat. Conturarea nu este cea mai bună și asta are răsfrângere și asupra imaginilor.

Totuși, cea mai mare problemă pe care o am cu ecranul modelului Wink Connect 3G primit la test este următoarea: circuitele panelului tactil se văd evident. Nu trebuie să le cauți, sunt acolo și sunt vizibile tot timpul. Bineînțeles că asta se întâmplă mai ales atunci când ecranul este oprit sau în stand-by, dar și în unele momente când el este aprins. Se vede destul de urât și reprezintă principala nemulțumire din dreptul ecranului. Puteți vedea la ce mă refer în galeria de imagini de la sfârșitul review-ului.

Sunetul oferit de difuzorul de pe spatele tabletei (în colțul din drepata-jos) este slab atât ca intensitate, cât și la calitate. Prin jack-ul de 3.5 mm, volumul maxim este satisfăcător, dar bass-ul lipsește. Celelalte frecvențe sunt acolo și sunt bine redate, dar cele joase, practic, nu există.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Wink Connect 3G

Raportat la costul de achiziție, ansamblul hardware oferit de Wink Connect 3G este bun. Procesorul MediaTek MTK8382 de tip quad-core la 1.3 GHz, cu acceleratorul grafic Mali-400 MP și 1 GB de RAM sunt suficiente în majoritatea timpului.

Cu aplicațiile simple și medii din punct de vedere al complexității se descurcă bine, iar cu cele mai dificile are ceva probleme, dar nu majore. Răbdarea este binevenită în acele momente de așteptare.

Real Racing 3 rulează neașteptat de bine. Lag-ul este doar puțin prezent și destul de rar, iar experiența în joc este decentă. Detaliile nu sunt cele mai bune, dar se poate trăi și fără ele.

Sistemul de operare din spatele lui Wink Connect 3G este Android 4.2.2 Jelly Bean. Destul de rău dacă ne gândim că suntem în anul 2015. Marele avantaj al lui este dat de faptul că pe Wink Connect 3G el este lăsat aproape de stadiul nativ și rulează bine în majoritatea timpului. Mai există momente când agață, dar nimic de speriat.

Aplicațiile preinstalate pe Wink Connect 3G nu sunt deloc multe la număr și în afară de cele de la Google, mai avem doar câteva pe care nu le mai aduc în discuție. Softuri de genul Seenow și DU Speed Booster ce nu mai necesită prezentări adiționale.

Performanță

Teste benchmark Wink Connect 3G

Wink Connect 3G a trecut prin obișnuitele teste de benchmark, iar apoi am structurat rezultatele în tabelul de mai jos:

teste benchmark Wink Connect 3G

Conectivitate

Wink Connect 3G

Aici găsim, să spunem, elementul definitoriu pentru Wink Connect 3G. După cum v-am anunțat deja, tableta este una de tip dual sim și acceptă două cartele de dimensiuni normale. Ele se introduc după ce desfacem capacul din plastic din partea de sus a dispozitivului. Sloturile sunt așezate unul sub celălalt, așa că trebuie avută puțină grijă când introducem cartelele.

Pe lângă suportul dual sim, mai avem Wi-Fi 802 b/g/n, bluetooth 4.0, GPS cu A-GPS, radio FM, microUSB  și jack de 3.5 mm.

Ultimele două din enumerarea de mai sus se regăsesc în partea superioară, iar pe laterala din drepata se află tastele pentru reglarea volumului și cea power. Celelalte margini nu prezintă alte elemente de conectivitate.

Wink Connect 3G suportă și funcția de apelare. Dispune de difuzor și microfon pentru aceasta. Calitatea oferită de ambele este mediocră, dar oricum aș recomanda ca pentru apelurile de voce să folosiți o cască bluetooth sau căști cu microfon pe fir. Astfel, nu veți fi nevoiți să țineți la ureche un dispozitiv de dimensiuni apreciabile.

Cameră foto și video

Wink Connect 3G

Wink Connect 3G dispune de cameră foto principală de 2 Megapixeli și de una fronatală de 0.3 Megapixeli. Sincer, mai bine nici nu o puneau pe cea de pe spate. Rezultatele sunt foarte slabe și le puteți examina în exemplele de mai jos.

Nu am adăugat un clip video pentru că v-aș fi făcut să pierdeți aiurea aproximativ un minut din viață. Deși se laudă că filmează Full HD 1080p, filmele captate nu oferă deloc o calitate măcar decentă.

Autonomie

Screenshot Wink Connect 3G

O baterie de 2600 mAh este suficientă pentru un telefon de 5 inci, să zicem. La o tabletă cu ecran de 7 inci nu este recomandată această soluție.

Nu poate oferi mai mult de 4 ore în regim mediu spre ușor de exploatare. Jucând Real Racing 3, acumulatorul lui Wink Connect 3G a fost epuizat în aproximativ o oră. Asta cu luminozitatea display-ului la maxim.

Preț

Wink Connect 3G – 379 de lei la eMAG.

Concluzii

Wink Connect 3G

Pentru mai puțin de 400 de lei puteți cumpăra de la eMAG o tabletă cu 3G și conectivitate dual sim. În plus, ansamblul hardware al lui Wink Connect 3G  este suficient pentru un utilizator fără pretenții. Suportă și jocuri mai complexe, iar sistemul de operare este lăsat aproape de stadiul nativ, fără intervenții din partea producătorului.

Chiar dacă rulează bine, avem parte în 2015 de Android 4.2.2 Jelly Bean și asta nu e bine. Ecranul ar fi fost bun dacă nu se vedeau la suprafață acele dungi deranjante, iar autonomia oferită de baterie este redusă.

Am trecut mai jos principalele caracteristici bune sau rele pentru Wink Cnnect 3G:

PRO:

– construcție și materiale bune pentru această clasă de preț;

– sistem de operare ce rulează bine, fără lag;

– ansamblu hardware suficient în majoritatea timpului;

– suport dual sim și funcție de apel vocal.

CONTRA:

– Android 4.2.2 Jelly Bean în anul 2015;

– circuitele electrice ale panelului tactil sunt perfect vizibile;

– sunetul este slab, fie că vorbim de difuzorul de pe spate, de cel pentru apeluri sau de cel emis prin jack-ul de 3.5 mm;

– autonomie scăzută oferită de bateria de 2600 mAh.

Categorii: reviewstablete

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.