Diverse

Wizz Air este compania low-cost cu cele mai multe zboruri din şi înspre România, iar în această perioadă a anului pare depăşită de numărul foarte mare de călători. În mediul online există foarte multe plângeri legate de întârzieri, anulări, pierderi bagaje şi multe altele.

Chiar şi aşa să anulezi 9 curse într-o singură zi chiar este un eveniment nefericit, iar Wizz Air a făcut-o. Vă daţi seama câte concedii ratate şi întârzieri la muncă au generat aceste zboruri ? La baza acestor anulări au stat motive tehnice sau cel puţin asta susţine compania aeriană.

Problema şi mai arzătoare este că autorităţile din România nu pot sancţiona Wizz Air deoarece aceasta nu are reprezentanţă în ţara noastră. Am scris prin 2022 un articol pe acest subiect, unul în care am explicat de ce companii precum Wizz Air sau Ryanair nu pot fi amendate de ANPC. Autorităţile noastre nu pot face decât simple sesizări către instituţiile europene, unele care pot face la rândul lor simple sesizări către autorităţile competente din ţările de origine ale operatorilor aerieni şi doar acestea pot decide într-un final dacă aplică sancţiuni sau nu.

În cazul punctual cu cele 9 curse anulate într-o singură zi, România a sesizat Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației.

Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a declarat că ”am avut o serie de discuții extrem de aplicate în legătură cu anulările zborurilor, întârzierile în operare și situația pasagerilor companiei Wizz Air în România. La întâlnire au participat Yvonne Moynihan, Chief Corporate Officer Wizz Air Group, Zsuzsanna Poss, Chief Communications and Customer Officer Wizz Air Group, și Diarmuind O Conghaile, Managing Director Wizz Air Malta. I-am înștiințat oficial pe reprezentanții Wizz Air că am informat Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (acest organism fiind și cel care a licențiat compania aeriană) pentru a pune cu celeritate în aplicare legislația în materie, având în vedere că Wizz Air a anulat 9 curse într-o zi din motive tehnice”.

Din păcate nervii, stresul, supărările, toate problemele generate oamenilor nu le contorizează nimeni.

Sursa: profit.ro