Am aflat că Tazz a fost preluat de către Wolt încă din octombrie anul trecut, pentru ca în urmă cu circa o lună să ne fie furnizate ceva mai multe detalii despre operațiunile noii companii. Astăzi, Wolt ne-a anunțat, în cadrul unui eveniment dedicat, despre faptul că sunt deja prezenți în 34 de orașe din țara noastră, dar ne-au fost furnizate și alte informații pe care le puteți afla din rândurile următoare.
Compania Wolt este deținută de DoorDash din 2022 și este prezentă sub brandul propriu în 32 de țări, momentan. Am aflat de la Alin Șerban, General Manager Wolt România, că Wolt urmează a intra și în Bulgaria în perioada următoare, așadar planurile de expansiune sunt evidente.
Tot Alin Șerban a mai declarat în cadrul evenimentului de azi: „Suntem entuziasmați să deschidem acest nou capitol alături de Wolt. Moștenirea Tazz reprezintă o fundație solidă, iar acum avem ocazia să construim mai departe cu ajutorul know-how-ului global al Wolt. Ne dorim să oferim o experiență îmbunătățită utilizatorilor, partenerilor și curierilor din toată România – iar acesta este doar începutul”.
Așa cum am precizat din titlu, Wolt este de astăzi prezent în 34 de orașe din România, în care compania promite să introducă „un nou standard de rapiditate, confort și fiabilitate”. În urma unei tranziții fluide de la Tazz, utilizatorii pot descărca noua aplicație Wolt folosind adresa de e-mail sau numărul de telefon existente. Unele detalii ale contului – cum ar fi adresele salvate, metodele de plată și beneficiile active, inclusiv abonamentul eMAG Genius – vor rămâne valabile. Istoricul comenzilor nu va fi transferat automat, dar utilizatorii sunt încurajați să își transfere contul și să descopere noile funcționalități ale aplicației Wolt.
Foarte important mi s-a părut că Wolt promite să mențină parteneriatul cu eMAG la un nivel asemănător cu ceea ce presupunea până acum relația Tazz cu eMAG. Asta înseamnă că beneficiile prinse prin programul Genius vor fi păstrate sau vor fi introduse noi promoții, beneficii. Alin Șerban a ținut să precizeze că colaborarea strânsă cu eMAG se va întinde „pe ani de zile”.

Câteva idei pe care le-am reținut de la evenimentul Wolt:
- numărul de comenzi de la integrarea Tazz în cadrul Wolt a fost cu mult mai mare decât preconizaseră oficialii companiei. Din această cauză, au existat destul de multe mici probleme și situații la care nimeni nu s-a așteptat, dar acestea se pare că au reprezentat lecții din care toți angajații și colaboratorii Wolt au avut de învățat;
- intrarea Wolt în România are ca scop prezența pe zeci de ani și dezvoltarea continuă. Ca fapt divers, Wolt nu a ieșit până acum din nicio țară unde și-a deschis operațiuni;
- două dintre opțiunile, funcțiile pe care aplicația Wolt le oferă și care sunt foarte bine primite de către clienți sunt cele „double order” și „group order”;
- coșul mediu de cumpărături în Wolt este de circa 90 – 100 de lei;
- de la preluarea Tazz de către Wolt, numărul de curieri aproape că s-a dublat;
- curierii stau activi între 2 și 8 ore pe zi, cu o medie de 4 ore / zi;
- zilnic sunt înrolate în aplicație noi restaurante;
- sunt deosebiri foarte mari între produsele care sunt comandate preponderent în țările unde activează Wolt. În România cel mai comandat produs este șaorma, dar preparatele asiatice cunosc o creștere constantă.
- în cadrul departamentului Customer Service Wolt sunt momentan circa 300 de angajați, dar în perioada imediat următoare se dorește creșterea cu încă 100 de angajați pe acest departament.