Hardware

În cadrul conferinţei E3 2017 Microsoft a lansat noua consolă Xbox One X, cunoscută în trecut drept Project Scorpio. Chiar dacă la momentul actual devine cea mai puternică consolă a companiei americane, aceasta nu este un upgrade major cum a fost trecerea de la Xbox 360 la Xbox One, ci este doar o cizelare a actualei generaţii.

Xbox One X este echipată cu procesorul AMD Jaguar cu 8 nuclee (vorbim de vechea arhitectură Bulldozer) tactat la 2.3 GHz, placă video AMD modificată ce funcţionează la o frecvenţă de 1172 MHz (include instrucţiuni de DirectX 12 în hardware, lucru ce aduce o mărire a performanţei grafice) şi ce are o putere grafică de aproximativ 6 teraflopi, 12 GB GDDR5 memorie RAM şi 1 TB HDD.

Consola este capabilă să redea video în format 4K UHD la 60 fps, este compatibilă cu toate jocurile actuale pentru Xbox One, include disc Ultra HD Blu-ray, cântăreşte 3.8 kg şi are un preţ de lansare de 499 dolari. Primele livrări vor fi făcute abia din 7 noiembrie.

Sursa: theverge.com

Categorii: consolemicrosoft

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.