Smartphone

Săptămâna aceasta Xiaomi a lansat seria de smartphone-uri Xiaomi 12. Cel mai puternic model al seriei este Xiaomi 12 Pro, device care a ajuns să fie testat în AnTuTu.

Într-o postare oficială aflăm că Xiaomi 12 Pro a obţinut peste 1 milion de puncte în acest test de benchmark, 1.070.033 puncte mai exact. Saltul este unul impresionant (+41%) comparativ cu Xiaomi 11 Pro, model ce anul trecut se oprea pe la 760.000 puncte. Să fie oare o diferenţă atât de mare între generaţii ?

Aceeaşi sursă ne arată şi cum stă Xiaomi 12 Pro cu al său Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 la nivel de temperatură în diverse forme de utilizare:

  • Balance Mode – între 29.4 şi 32.8 grade Celsius (citire presă, reţele de socializare, redare clipuri online etc.);
  • Performance Mode – 43.5 grade Celsius (30 de minute de joc Honor of Kings cu un frame rate mediu de 119.9 FPS);
  • Extreme Mode – 48 grade Celsius (30 de minute de joc Yuan Shen cu un frame rate mediu de 57 FPS).

Eu zic că o temperatură de până în 45 de grade Celsius în jocuri consumatoare de resurse este cumva la limita superioară, iar cele 48 de grade Celsius obţinute de Xiaomi 12 Pro sunt puţin peste, însă nu foarte îngrijorător. Nefiind un smartphone de gaming cu sistem de răcire performant (avem totuşi şi aici un sistem avansat de răcire stil vapour chamber pe bază de grafit), eu zic că este mulţumitor.

Sursa: gizchina.com