Smartphone

MediaTek Dimensity 9200 este un procesor flagship foarte capabil, unul pe care l-aş dori să îl văd utilizat mai des pe smartphone-uri premium. Acesta este construit pe un proces de fabricaţie TSMC de 4nm, iar la lansare a adus mai multe premiere:

  • primul chipset cu nuclee pe ARM Cortex-X3;
  • primul procesor capabil de ray tracing pe partea grafică din partea GPU-ului ARM Immortalis-G715;
  • primul chipset cu suport pentru Wi-Fi 7.

Producătorii folosesc procesoare MediaTek puternice cu preponderenţă în China, la nivel global fiind destul de rare. Un nou astfel de exemplu ar putea fi viitorul Xiaomi 13T Pro. Acesta va fi varianta globală a modelului Redmi K60 Ultra, unul care ar putea fi anunţat oficial prin vara acestui an (undeva în luna iulie).

Dacă ne luăm după lansările de anul trecut, Xiaomi 13T Pro ar putea fi disponibil în România undeva prin toamnă, probabil septembrie – octombrie, iar din istoric putem spune că am putea asista la un nou flagship de tipul best-buy.

Cu siguranţă vom mai afla detalii despre device până la momentul lansării, aşa că staţi pe aproape.

Via: gsmarena.com

Categorii: xiaomi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.