Hardware

Pentru că foarte mulţi utilizatori apreciază jocurile pe smartphone-uri, producătorii caută în permanenţă soluţii cât mai eficiente de răcire a device-urilor, unele care să permită sesiuni de gaming mai lungi fără a afecta confortul în utilizare şi nici buna funcţionare a terminalului.

În ultima perioadă cel mai utilizat sistem de răcire în industrie a fost cel cu vapour chamber (VC), unul destul de bun de altfel. Xiaomi vine cu o îmbunătăţire a acestuia şi lansează tehnologia de răcire Loop LiquidCool, una despre care producătorul chinez afirmă că ar fi de două ori mai eficientă.

Sistemul de răcire cu Loop LiquidCool foloseşte o serie de canale de mici dimensiuni ce conduc agentul de răcire în dublu sens: de la sursa de căldură la condensator (cel care răceşte gazul) şi invers (sub formă de lichid). Noua tehnologie Xiaomi vine cu două modificări importante: în primul rând gazul fierbinte şi lichidul rece sunt transportate prin conducte separate crescând astfel eficienţa, iar în al doilea rând avem o serie de supape Tesla care conduc lichidul în mod corect către evaporator.

Vă las mai jos un filmuleţ de prezentare destul de grăitor:

Xiaomi susţine că noul sistem este uşor customizabil, aspect ce va oferi mai mult spaţiu pentru baterii, modulul de cameră sau alte componente importante.

Primele smartphone-uri Xiaomi cu tehnologie de răcire Loop LiquidCool vor fi lansate oficial undeva în a doua jumătate a anului viitor.