Smartphone

Producătorii de smartphone-uri încearcă să îmbunătăţească constant performanţele fotografice ale telefoanelor, iar în această zona par a exista două strategii: cea clasică prin care compania apelează la propriul departament de cercetare-dezvoltare (Apple, Samsung, Sony etc.) şi cea de alianţă cu companii celebre din industria foto (Huawei cu Leica, Nokia cu Zeiss, Motorola cu Hasselblad etc.).

Chiar dacă şi-a îmbunătăţit remarcabil performanţele fotografice de pe smartphone-urile sale, se pare că şi Xiaomi cercetează ideea de alianţă cu un mare producător de aparate foto. Nu ştim când şi dacă se va întâmpla acest lucru, însă Xiaomi poartă deja discuţii cu diverse companii din domeniu, mai mult chiar a realizat şi un sondaj printre fani pentru a vedea ce brand ar aprecia aceştia. Sondajul a fost câştigat de Hasselblad, urmat la mică distanţă de Canon şi Nikon.

Personal nu ştiu cât de multe avantaje tehnice ar aduce un astfel de parteneriat (oricât de multă tehnologie ai încerca să încorporezi, să nu uităm de limitele de spaţiu oferite de un smartphone), însă cu siguranţă la capitolul marketing ar arată foarte bine. Un device Xiaomi powered by Canon ar aduce un plus de încredere utilizatorilor, în special celor cărora Xiaomi le sună mult prea chinezesc.

Sursa: gizchina.com