Telefoane Mobile

Aveam impresia că 2018 va fi anul în care vom avea primele telefoane cu ecran pliabil, dar uite că în prima parte a anului începe să se contureze o nouă nișă – telefonul mobil de gaming

Sunt puțin circumspect și asta pentru că în Google Play nu sunt jocuri care să pună în valoare nici telefoanele mobile din categoria vârf de gamă în genul GALAXY S9, Huawei P20 Pro, HTC U11 Plus etc, ce să mai zic de un terminal optimizat să ofere performanță susținută pe o perioadă mai lungă de timp.

Totuși, uite că Razer Phone are un concurent – Xiaomi Black Shark. Să le pune cap la cap în bătălia specificațiilor.

Ce-mi place la Xiaomi Black Shark?

 1. Prețul;
 2. Designul ce pune accent pe utilizarea telefonului într-un mod cât mai convenabil, în special pe modul landscape;
 3. Accesoriul de tip gamepad;
 4. Sistemul de răcire cu lichid;
 5. Prețul (nu, nu este o greșeală. Mi se pare un cost neașteptat de bun, în configurația cu 6 GB RAM și 64 GB stocare se duce direct în poziția de cel mai ieftin smartphone cu Qualcomm Snapdragon 845 la momentul actual). Știu, în România va costa mai mult și se pierde din farmecul dat de raportul preț / specificații.

Ce NU îmi place la Xiaomi Black Shark?

 1. Ecranul îl consider modest pentru un telefon de gaming, accentul pentru un astfel de gadget trebuie pus pe trei elemente cheie: ecran, putere de procesare și sunet. Display-ul de pe Xiaomi nu este rău, dar se potrivește pe un telefon mid-range, nu pe o consolă de jocuri ad-hoc;
 2. Are două difuzoare, dar al doilea este de tip secundar, modest ca putere;

Care sunt punctele PRO pentru Razer Phone?

 1. Ecranul – primul cu rată de refresh la 120 Hz. Am testat un panel IGZO în urmă cu niște ani de zile pe un P7 Extreme și mi s-a părut o tehnologie de-a dreptul excelentă, nu înțeleg de ce nu a prins așa tare.
 2. Sunetul cu certificare Dolby Atmos, am citit numai de bine și aici;
 3. Slot pentru microSD spre a mări spațiul de stocare oferit by default;
 4. Alimentare pe QuickCharge 4+.

Ce-l trage în jos pe Razer Phone?

 1. Prețul. Îl găsiți importat oficial de către PCgarage la 3399 lei.
 2. Nu a primit update la Android 8.0 Oreo;
 3. Nu are jack de 3.5 mm.

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii. Care este favoritul vostru?

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.