gAuto

Xiaomi şi-a setat un obiectiv îndrăzneţ ca din 2024 să demareze producţia de masă a primei sale maşini electrice. Vorbim de un plan de investiţii uriaş, unul de peste 10 miliarde de dolari în următorii 10 ani.

Într-un articol anterior despre acest subiect consideram că Xiaomi va colabora cu un producător auto pentru producţia viitoarelor sale maşini electrice, însă se pare că m-am înşelat. Compania chineză a bătut deja palma cu autorităţile din Beijing pentru construcţia unei fabrici în apropierea oraşului.

Viitoarea uzină a diviziei de automobile electrice a Xiaomi va fi construită în cadrul Beijing Economic and Technological Development Zone în două etape, după fiecare etapă fabrica urmând a fi capabilă să producă 150.000 vehicule / an. Conform acestui scenariu, când uzina va fi finalizată complet, aceasta va fi capabilă să producă până la 300.000 vehicule / an.

Lângă fabrică vor fi construite şi sediul central al companiei Xiaomi EV Company Limited, birourile pentru vânzări şi departamentul pentru cercetare – dezvoltare destinat segmentului auto.

Personal mi se pare un proiect foarte ambiţios din partea celor de la Xiaomi în condiţiile în care compania chineză nu are niciun fel de experienţă în domeniul auto.

Sursa: scmp.com