Nu doar Samsung se pregătește să-și actualizeze gama de smartphone-uri pliabile în iulie 2024, Xiaomi are planuri în același sens. Mix Fold 4 și Mix Flip vor fi lansate în curând.

Informația a fost confirmată de către Lei Jun, fondatorul și CEO-ul Xiaomi.

Fabrica din districtul Changping ce se află lângă capitala Chinei ocupă o suprafață de 81.000 de metri pătrați și va fi capabilă să producă 10 milioane de smartphone-uri premium pe an. Investiția făcută de către Xiaomi în această facilitate de producție este de aprox. 330 milioane dolari.

Compania chineză a insista mai mult pe această fabrică. Sunt anumite elemente ce o individualizează:

  • Lei Jun a caracterizat fabrica drept o platformă de producție inteligentă;
  • are capacitatea de a lua decizii în mod independent spre a îmbunătăți procesele de producție. Anumite componente și materiale sunt achiziționate în mod automat;

Mix Fold 4 este așteptat a fi lansat global și sunt șanse mici să-l vedem adus și în țara noastră, iar despre Mix Flip nu se știe nimic. Va fi primul smartphone pliabil pe format clapetă de la Xiaomi. Ar concura cu RAZR 50 Ultra și Z Flip6.

Mix Fold 3 a fost lansat în august 2023. Are un display intern pliabil de 8.03 inci cu tehnologie LTPO OLED+ și rată de refresh la 120Hz, iar display-ul extern are diagonala de 6.56 inci și refresh la 120Hz + luminozitate maximă de 2600 nits.

Hardware-ul a căzut în sarcina unui procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen2, până la 16 GB RAM și 1 TB stocare. Camera principală avea un setup cu 4 senzori: wide de 50 Megapixeli cu OIS, tele de 10 Megapixeli cu zoom 3.2x, tele de 10 Megapixeli cu zoom optic 5x, ultrawide de 12 Megapixeli. Bateria de 4800 mAh se încărca pe fir la 67W și wireless la 50W. Cântărește 255 gr. și are 10.9 mm când este pliat și 5.3 mm când este deschis.

Mă aștept ca Mix Fold 4 să aibă o baterie mai mare și dimensiuni ceva mai reduse (în special pe partea de greutate), un mecanism actualizat pentru balama și îmbunătățiri la nivel de cameră foto și video, hardware-ul să fie adus în linie cu cele mai noi lansări de la Qualcomm sau MediaTek.

Sursa: GSMarena.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.