Smartphone

Personal apreciez Xiaomi datorită raportului calitate-preţ ce îl oferă produselor sale, însă câteodată chiar şi această companie este luată de val şi exagerează în unele privinţe.

Un exemplu concret în această direcţie este Xiaomi Mi 11, telefon lansat în decembrie 2020 la un preţ de plecare în China de aproximativ 500 euro. Device-ul este unul tip flagship, iar la prima vedere acest preţ pare cu adevărat un best deal.

Săptămâna trecută am aflat că Xiaomi Mi 11 va fi lansat oficial în Europa, inclusiv în România, pe 8 februarie. Toate bune şi frumoase până când ajungem la preţ. Noul telefon Xiaomi va fi comercializat în Europa la:

  • 799 euro (aproximativ 3900 lei) în varianta cu 8 GB RAM şi 128 GB spaţiu de stocare;
  • 899 euro (aproximativ 4400 lei) în varianta cu 8 GB RAM şi 256 GB spaţiu de stocare.

Nu ştim încă dacă versiunea europeană vine cu încărcător în cutia de retail, deşi sunt şanse foarte mari ca acesta să lipsească.

Să mă scuze Xiaomi, dar la banii aştia aş alege oricând un Samsung Galaxy S21 sau un iPhone 12. Nu vă supăraţi pe mine, dar la nivel software sunteţi la distanţă mare de Samsung şi Apple, chiar şi de Huawei dacă scoatem din calcul problema cu GMS.

Chiar dacă este pe locul 4 la nivel global ca număr de unităţi vândute, Xiaomi să nu uite că tocmai raportul calitate-preţ oferit le-a dat această şansă, nu exagerări de genul Xiaomi Mi 11.

Sursa: 91mobiles.com

Categorii: xiaomi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.