Smartphone

Pe lângă NVIDIA Project Shield și NVIDIA Tegra Note au adus la București și Xiaomi Mi-3. Era doar în scop de demo, spre a vedea ce știe Tegra 4 și în domeniul telefoanelor mobile. Nu știu dacă mai este nevoie, dar să încerc a vă pune în temă.

Xiaomi Mi-3 este comercializat în China. Sunt două variante, iar diferențele sunt la nivel de CPU + GPU: Qualcomm Snapdragon 800 + Adreno 330 GPU, NVIDIA Tegra 4 + ULP GeForce GPU. NVIDIA a adus a doua variantă la București, iar impresiile formate la prima vedere sunt la superlativ. Telefonul costă 330 dolari în China, iar Xiaomi după ce și l-a acontat pe Hugo Barra de la Google se pregătește de listarea telefoanelor sale pe plan internațional, din 2014.

Am aflat la evenimentul NVIDIA că varianta de Xiaomi Mi-3 ce va fi adusă în Europa va fi cu Qualcomm Snapdragon 800, iar Xiaomi Mi-3 cu Tegra 4 rămâne exclusiv la un operator telecom din China.

Specificații pentru Xiaomi Mi-3:

– display IPS de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, 441 ppi;

– procesor Qualcomm Snapdragon 800 quad-core la 2.3 GHz + Adreno 330 GPU sau NVIDIA Tegra 4 quad-core + ULP GeForce, 2 GB RAM, 16 / 64 GB spațiu de stocare;

– Android 4.2.1 Jelly Bean;

– 3G, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS;

– 13 Megapixeli și cameră frontală de 2 Megapixeli, ambele filmează la 1080p;

– baterie de 3050 mAh, 145 gr. și 8.1 mm grosime.

Care sunt impresiile formate de Xiaomi Mi-3 după câteva minute de utilizare? 

Designul și materialele utilizate nu-l încadrează în segmentul telefoanelor mid-range ci direct spre categoria de top a telefoanelor Android. Samsung GALAXY S4 ar avea de luat niște lecții de aici. Au mizat pe linii drepte, forme simple. Mi-a adus aminte de Nokia N9 și Lumia 800 cu a lor carcasă unibody din policarbonat. Și dispunerea + materialele utilizate la realizarea tastelor pentru reglarea volumului din lateral dreapta mi-a adus aminte de N9.

Tranzițiile prin meniu funcționează rapid, display-ul este FHD de 5 inch, panel IPS și ar face de rușine Sony Xperia Z sau Xperia Z1. Nu am apucat să-i fac teste de benchmark sau să ruleze ceva aplicații, jocuri etc. De aceea prefer să nu trag concluzii din acest punct de vedere.

Este un telefon care la 330 dolari oferă experiență de utilizare premium. Păcat că nu este deja importat în țara noastră ca să facă concurența lui GALAXY S4, HTC One sau LG G2.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.