Diverse

Xiaomi a prezentat publicului larg primele detalii oficiale despre tehnologia de încărcare la distanţă – Xiaomi Mi Air Charge. În prezent avem încărcare wireless însă device-urile (smartphone-urile în mod special) trebuie aşezate pe un doc special sau în imediata apropiere a unui alt gadget cu tehnologie wireless reverse.

Prin Xiaomi Mi Air Charge compania chineză promite să schimbe conceptul de încărcare wireless actual într-unul true wireless (adică încărcare wireless la distanţă). Noul concept Xiaomi are în spate 17 brevete şi mulţi ani de muncă în spate.

Xiaomi a încercat să explice pe scurt cum funcţionează noua tehnologie: transmiţătorul (de dimensiuni considerabile) este echipat cu 5 antene utile în detectarea locaţiei precise a device-ului şi o matrice de control formată din 144 de antene emiţătoare ce transmit energie folosindu-se de banda de înaltă frecvenţă mmWave, energie transmisă exact către dispozitivul receptor prin aşa numita tehnologie beam forming.

Dispozitivul receptor este echipat la rândul său cu un sistem de antene miniaturizate ce trimit locaţia exactă în timp real către cele 5 antene de pe transmiţător, cât şi cu o reţea de 14 antene receptoare ce transformă semnalul mmWave emis de transmiţător în energie electrică prin intermediul unui circuit de conversie.

Xiaomi Mi Air Charge are o putere maximă de încărcare de 5W şi o acoperire de câţiva metri. Interesant este că transmiţătorul este capabil să comunice simultan cu mai multe device-uri, toate primind acelaşi flux de energie de până la 5W.

Noua tehnologie Xiaomi va deveni realitate foarte curând şi va fi compatibilă cu o gamă variată de device-uri, de la telefoane şi tablete, până la dispozitive mici precum brăţări inteligente sau gadget-uri smart home. Din păcate Xiaomi Mi Air Charge nu este compatibilă cu niciun device Xiaomi actual.

Sursa: gsmarena.com