Xiaomi este o companie ce-și pune logo-ul nu doar pe telefoane mobile și au o gamă întreagă de alte produse, de la baterii externe și până la trotinete, rețelistică și monitoare. În această linie se încadrează Mi Surface Display.

Numele te duce cu gândul la linia Surface de la Microsoft, dar monitorul Xiaomi nu are nici cea mai mică legătură.

Câteva detalii legate de Mi Surface Display:

  • design minimalist, doar 2 mm pe lateral stânga, dreapta și în partea superioară, aspect 21:9;
  • panel VA de 34 inch cu curbura 1500R, rezoluție de 3440 x 1440 pixeli, rată de refresh la 144Hz, timp de răspuns de 4 ms GTG;
  • unghi de vizualizare la 178 grade, densitatea a pixelilor de 110 ppi, compatibilitate cu tehnologia AMD FreeSync, rată de acoperire a spectrului sRGB de 121%;
  • nu au fost oferite detalii legate de parte de conectivitate (porturile pe care le aduce la pachet, dar presupun că DisplayPort și HDMI nu lipsesc).

Este un monitor gândit pentru gaming și pentru cei interesați de partea de multimedia la cote înalte.

Debutează din 21 octombrie în China și nu se știe dacă au planuri în a-l aduce și pe alte piețe din Europa etc. Concurența în acest segment este acerbă, iar Xiaomi nu are cine știe ce prezență care să-i recomande.

Prețurile din China: aprox 1200 lei în etapa de precomandă și 1500 lei când devine disponibil comercial.

Mă gândesc că Xiaomi impresionează de fiecare dată la produsele sale din categorii diverse prin raportul preț / specificații / experiență de utilizare. Așa ar trebui să fie și la Xiaomi Mi Surface Display, cel puțin la nivel teoretic.

Update: O să schimbăm denumirea categoriei Televizoare în Monitoare și Televizoare. :) 

Sursa: AnandTech.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.