Smartphone

Xiaomi este unul dintre producătorii de smartphone-uri aflaţi în plină ascensiune, lucru remarcabil ţinând cont că întreaga piaţă de telefoane inteligente a ajuns într-un oarecare punct de saturaţie (se aşteptă ca 2018 să fie primul an cu vânzări în scădere comparativ cu anul anterior).

Producătorul chinez iese mereu în faţă cu device-uri echilibrate la preţuri mici. Deşi sunt foarte apreciate ca experienţă de utilizare, terminalele Xiaomi nu s-au evidenţiat niciodată prin rezultatele fotografice (cu mici excepţii). Compania ştie că acest aspect este un criteriu important de departajare în alegerea unui smartphone şi de aceea lucrează la noi proiecte în această direcţie.

Unul dintre ele a fost anunţat de preşedintele Lin Bin prin intermediului unui teaser: co-fondatorul Xiaomi a menţionat că în luna ianuarie va fi lansat un telefon cu cameră foto de 48 megapixeli.

În acest moment în lume există doi senzori compatibili: Sony IMX586 ce a fost anunţat în iulie şi Samsung ISOCELL Bright GMI ce a fost prezentat în octombrie. Echiparea cea mai probabilă va fi făcută cu senzorul Sony deoarece acesta a început să fie livrat producătorilor din luna septembrie (senzorul Samsung abia a intrat în producţia de masă).

Nu ştim încă ce device va beneficia de acest avantaj, însă eu văd doar două variante: fie avem parte de un Xiaomi Mi 9 lansat foarte devreme, fie vom vedea o nouă serie a producătorului chinez, una axată pe calităţi fotografice.

PS: în prima imagine avem un concept al modelului Xiaomi Mi 9.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: xiaomi

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.