Telefoane Mobile

Chiar dacă tehnologia 5G este viitorul, la momentul actual aceasta este destul de scumpă şi greu de implementat pe smartphone-uri care să vină şi cu preţ accesibil. Pentru a-i face cumva loc, producătorii vor fi nevoiţi să facă sacrificii destul de mari (cel puţin o perioadă), un exemplu concret fiind Xiaomi.

Chiar dacă Xiaomi Redmi K20 aka Xiaomi Mi 9T a fost un succes remarcabil, se pare că următoarea generaţie va veni cu mai multe minusuri pentru a compensa integrarea unui modul 5G astfel încât să se menţină un preţ de sub 400 dolari.

Zvonurile despre Xiaomi Redmi K30 nu sunt din cele mai bune:

  • va trece de la un procesor Qualcomm, la un MediaTek (probabil MediaTek MT6885);
  • camera frontală va trece de la o soluţie cu mecanism pop-up la una comună sub formă de bulină decupată în display (chiar dacă va fi duală);
  • ecranul va trece de la AMOLED la un IPS LCD;
  • cititorul de amprente integrat în ecran se mută lateral sub forma unui scanner clasic.

Acestea sunt doar o parte din modificările în minus, se pare că vor mai exista şi altele. Şi totul pentru ce ? Pentru o tehnologie aflată încă în dezvoltare, una încă imatură pentru a merita astfel de sacrificii (zic şi eu).

Sursa: gizchina.com

Categorii: xiaomi

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.