Smartphone

În toamna acestui an Samsung a închis oficial şi ultima fabrică de smartphone-uri din China. Aceasta avea o capacitate de producţie de aproximativ 72 milioane unităţi / an, puţin peste 6000 de angajaţi şi o vechime de 27 de ani.

Chiar dacă producătorul sud-coreean a renunţat la capacitatea de producţie din această ţară, era oarecum logic că va continua să vândă device-uri pe cea mai mare piaţă de telefoane din lume. Pentru a reduce costurile, Samsung se va folosi de parteneri ODM (original design manufacturer), adică producători locali ce vor putea produce telefoane Samsung sub licenţă.

Cel mai mare dintre aceşti parteneri va fi Wingtech, companie despre care analiştii susţin că ar putea produce în numele Samsung peste 60 de milioane de device-uri, adică aproximativ 20% din totalul producţiei de telefoane Samsung la nivel global. Vor mai există şi alţi parteneri mai mici, însă greul îl va duce Wingtech.

Acest parteneriat le va permite sud-coreenilor să rămână prezenţi în China şi poate chiar le va permite comercializarea unor modele Samsung şi în afara acestei ţări la un cost de producţie mai mic.

Există totuşi şi câteva riscuri. În primul rând vorbim de controlul calităţii, unul ce nu va fi în curtea Samsung, iar în al doilea rând, Wingtech este unul dintre principalii colaboratori Xiaomi, deci creşte posibilitatea de a se face “transfer” de informaţii vulnerabile.

Sursa: phonearena.com

Categorii: samsung
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.