Software

Fiecare smartphone are o perioadă în care producătorul îi oferă suport software, de la banalele update-uri de securitate, până la actualizările majore de Android. Cu cât este mai ieftin telefonul, cu atât acest suport este mai limitat ca timp. La Apple situaţia este complet diferită, acolo actualizările sunt garantate cel puţin 3-4 ani.

Dacă deţineţi unul dintre modelele Xiaomi Redmi Note 7, Redmi Note 7 Pro sau Redmi Go, trebuie să aflaţi că de azi înainte nu veţi mai primi niciun update software. Xiaomi a oprit oficial suportul pentru cele trei smartphone-uri şi astfel Xiaomi Redmi Note 7, respectiv Redmi Note 7 Pro, vor rămâne blocate la MIUI 12.5 cu Android 10, în timp ce Xiaomi Redmi Go va rămâne blocat la MIUI 10 bazat pe Android 8.1 Oreo.

Adevărul este că Xiaomi este unul dintre producătorii cu suport software modest, de obicei se pune accent mai mult pe interfaţa MIUI. Smartphone-urile Xiaomi primesc des notificări de actualizări, însă acestea sunt de cele mai multe ori minore şi includ noi versiuni de MIUI bazate pe aceeaşi variantă de Android.

Sursa: gizmochina.com