Dacă ești în căutarea unui smartphone cu hardware suficient de puternic pentru a rula orice aplicație și joc din Play Store și chiar pentru un telefon cu cameră foto și video decentă, bugetul de 2000 lei s-ar putea să fie suficient.

Bineînțeles, discutăm despre smartphone-uri cu display-uri de bună calitate (AMOLED cu rată de refresh de până la 120Hz), conectivitate de top (5G + Wi-Fi ax), cameră foto ce în unele cazuri dispune de OIS, încărcare rapidă a bateriei – cu până la 67W. Sunt smartphone-uri cu hardware dezvoltat pe procese de litografiere de ultimă generație, cu nuclee performante și răcire eficientizată.

1. Samsung Galaxy S20 FE 5G; 👈🖱️

L-am testat și recenzia o găsiți aici.

Punctele sale PRO sunt software-ul actualizat, prețul ce a ajuns sub pragul a 2000 lei în configurația 5G cu procesor Qualcomm Snapdragon 865, camera principală cu OIS pe senzorul wide și tele, 4K 60 fps, display-ul Super AMOLED cu rata de refresg la 120Hz și certificarea IP68 legată de contactul cu apa și praful.

2. OnePlus 8T; 👈🖱️

Review-ul său complet;

Este un alt smartphone ce impresionează în mod pozitiv la nivel de display, hardware, conectivitate, performanțe. Are sticlă pe față și spate, structură de rezistență din metal, display Fluid AMOLED de 6.55 inci, 5G + Wi-Fi 6, USB Type-C 3.1, cameră cu wide ce dispune de OIS, ultrawide + macro și senzor pentru adâncimea de câmp, tehnologie de încărcare rapidă la 65W.

3. Xiaomi 11T; 👈🖱️

L-am testat pe Xiaomi 11T Pro, modelul 11T nu l-am văzut la lucru. Îl găsiți în configurația cu 8 GB RAM și 256 GB stocare. Dacă ar fi să-i găsesc puncte PRO m-aș referi la display-ul AMOLED cu rată de refresh la 120Hz și luminozitate de până la 1000 nits, procesorul MediaTek Dimensity 1200 dezvoltat pe 6nm, bateria de 5000 mAh cu încărcare la 67W, 5G + Wi-Fi 6. La puncte CONTRA aș aminti lipsa OIS (măcar dacă-l aduceau pe senzorul wide).

4. POCO F3; 👈🖱️

A fost unul dintre cele mai bune smartphone-uri ca raport preț / specificații din ce s-a lansat în 2021. Îl găsiți în linkul de mai sus în echiparea cu 8 GB RAM și 256 GB stocare. Integrează un ecran AMOLED cu luminozitate mare – până la 1300 nits, Qualcomm Snapdragon 870 5G dezvoltat pe 7nm, 5G + Wi-Fi 6, difuzoare stereo, stocare UFS 3.1. Nu impresionează neapărat prin senzorii săi, dar trebuiau făcute și concesii de către producătorul chinez.

5. Samsung Galaxy A52s; 👈🖱️

Review-ul complet îl aveți aici.

Cred că este cel mai bun smartphone Samsung ca raport preț / specificații / experiență de utilizare în momentul de față. Nu prea ai ce să critici. Are suport software, hardware bun, conectivitate de top cu 5G + Wi-Fi 6, cameră cu OIS, display Super AMOLED cu rată de refresh la 120Hz etc.

Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat. 

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.