Smartphone

Xiaomi Redmi Note este cel mai nou smartphone al companiei chineze. Este un phablet cu specificații interesante la un preț fără concurență. Telefonul își păstrează atractivitatea în contextul în care Xiaomi se pregătește în 2014 să abordeze și piețe din afara Asiei.

Specificații detaliate pentru Xiaomi Redmi Note:

– display IPS de 5.5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli;

– procesor MediaTek 6592 octa-core la 1.4 sau 1.7 GHz, Mali-450 GPU, 1 / 2 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– MIUI v5 bazat pe Android 4.2 Jelly Bean

– dual-sim, 3G, Wi-Fi b/g/n, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS;

– 13 Megapixeli cu LED flash și cameră frontală de 5 Megapixeli;

– baterie de 3200 mAh. Nu am găsit detalii legate de greutate și grosime.

Xiaomi-Redmi-Note3

Varianta de bază cu procesor octa-core la 1.4 GHz și 1 GB RAM urmează a costa 130 dolari în China, iar versiunea cu procesor tactat la 1.7 GHz și 2 GB RAM ajunge la 160 dolari. Debutul comercial se realizează în China din 26 martie. Sunt mai multe variante de culoare.

Cred că un astfel de smartphone ar avea succes în țara noastră și la un preț de 200 – 250 euro. Specificațiile sunt foarte bune dacă se face raportul la costul telefonului. Xiaomi urmează a da lovitura, dacă folosim jargonul presei românești.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.