Smartphone

Ştiu că avem cititori care au apreciat smartphone-urile Xiaomi prinse în programul Android One, însă pentru aceştia şi nu numai venim cu o veste tristă.

Chiar dacă acest anunţ era de aşteptat în contextul în care în presa de specialitate nu a apărut nicio informaţie tip zvon despre Xiaomi Mi A4, producătorul chinez a anunţat că renunţă la programul Android One. Xiaomi a confirmat că nu va mai lansa niciun smartphone cu Android stock, iar seria de telefoane MI A va fi trasă pe linie moartă.

Compania nu a explicat de ce a luat această decizie, însă se vedea de luni bune că acest program este un chin pentru ea (update-ul la Android 10 pentru Xiaomi Mi A3 a avut numeroase probleme, acesta fiind retras de 2-3 ori din cauza bug-urilor).

Ştim că Xiaomi vinde telefoane cu un adaos foarte mic, profitul per unitate fiind în general de câteva procente (acum ceva timp spuneau că undeva la maxim 5% din preţul de vânzare). Compania chineză câştigă mulţi bani din reclame, aplicaţii etc., iar cu un smartphone curat şi aceste venituri dispăreau.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: xiaomi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.