În urmă cu câteva zile s-a desfășurat summit-ul Better World 2020. A fost transmis în chineză, engleză, spaniolă, franceză, rusă, coreeană, japoneză și arabă. 

Au participat reprezentanți ai Uniunii Internaționale pentru Telecomunicații (UIT-R), GSMA, ECTA – Asociaia Companiilor Competitive de Telecomunicații din Europa, ECO – Asociația Germană a Industriei Internetului, CAICT – Academia Chineză pentru Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor. Au fost câteva mii de participanți din peste 80 de țări. 

Catherine Chen este vicepreședinte executiv al Huawei și Director al Consiliului de Administrație. Am extras câteva idei din discursul susținut:

  1. Autoritățile de reglementare în domeniul telecomunicațiilor ar trebui să colaboreze spre a rezolva provocările comune ce au apărut în urma pandemiei de Covid-19 și pentru a crea un viitor incluziv. Mai ales că infrastructura digitală nu a ținut pasul cu evoluțiile tehnologice din timpul pandemiei. 
  2. Un viitor mai conectat, mai inteligent și mai inovator. În contextul în care jumătate din populația lumii nu are încă conexiune la internet, tehnologia are puterea să ajute revenirea statelor afectate din recesiune și dezvoltarea spre un viitor incluziv, durabil și bun. 
  3. “Sprijinirea politicilor guvernamentale, împreună cu transformarea digitală activă în întreaga industrie, va aduce beneficiile tehnologiei digitale tuturor industriilor, va spori eficiența acestora și va restabili dezvoltarea.” În contextul în care fiecare țară dezvoltă planuri de redresare. În China ar fi fost pregătite 120 de miliarde spre a fi investite în 5G pe următorii 5 ani, iar Uniunea Europeană ar veni cu 1100 miliarde euro spre a relansa economia. 
  4. Huawei continuă cu programul său pilot Seeds for the Future. Acest program a fost lansat în 2008 și este conceput pentru a dezvolta capacități locale TIC. Până în prezent, de acest program au beneficiat peste 30.000 de studenți din peste 400 de universități din 108 țări și regiuni. Din cauza pandemiei, mutăm programul online și îl deschidem către studenții excepționali. Pe măsură ce tot mai multe industrii adoptă tehnologiile digitale, acestea vor conduce la Obiectivele de Dezvoltare Strategică 2030 ale Națiunilor Unite, în special cele legate de schimbările climatice.” Este un decalaj semnalat și de către Banca Mondială între economia digitală globală și lipsa de competențe digitale. Investiția în TIC ar trebui să joace un rol important, de pe băncile școlii. Huawei are un program de durată și din câte știu au beneficiat de el și studenți din România. 
  5. Un viitor mai bun pentru toți necesită eforturi comune. Strategia Huawei din ultimii ani a fost de deschidere și de prezentare a operațiunilor sale într-un mod cât se poate de transparent, de la laboratoare deschise pentru cei interesați spre a le testa codul, la colaborarea cu GSMA și 3GPP în stabilirea noilor standarde și până la aducerea oficialilor companiei în fața Parlamentului European, investiții realizate în afara Chinei etc. 

Mai multe despre Better World 2020 găsiți pe website-ul dedicat

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.