Smartphone

Xiaomi a sărbătorit la sediul său central din Beijing vânzarea a peste 10 milioane de smartphone-uri în luna septembrie. Această cifră este un nou record pentru companie, iar aceasta anunţă un 2017 cu rezultate spectaculoase.

2015 a fost cel mai bun an al producătorului chinez cu vânzări de peste 70 milioane de telefoane, urmat de o scădere alarmantă de până la 58 milioane device-uri în 2016. Xiaomi şi-a dat seama că trebuie să schimbe ceva şi a început să investească mai mult în cercetare-dezvoltare lansând un nou trend în piaţă prin terminalul Xiaomi Mi Mix, a îmbunătăţit calitatea produselor şi a găsit noi canale de livrare în piaţă (a deschis zeci de magazine fizice în China, a intrat oficial în ţări cu potenţial etc).

Toate acestea au adus rezultate pe măsură, iar în primele 9 luni din 2017 compania chineză a reuşit să vândă peste 63 milioane de smartphone-uri. Aşteptările sunt însă şi mai mari, iar obiectivul în cifre este de peste 80 miloane de unităţi livrate până la sfârşitul anului. Xiaomi va continua să investească masiv şi în 2018, mai ales că în ultimele luni a reuşit să obţină împrumuturi de la bănci de peste 1 miliard de dolari.

Sursa: xiaomitoday.com

Categorii: xiaomi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.