Foto si Video

Yi Technology este o companie din China specializată în producţia de camere video, iar produsele sale sunt asociate cu brandul Xiaomi pentru o mai mare vizibilitate. Trebuie menţionat că Xiaomi nu se implică absolut deloc în organizarea Yi Technology, însă în contractul de colaborare dintre cele două companii există o clauză care obligă Yi Technology să producă camere calitative pentru a nu afecta imaginea Xiaomi.

Cea mai nouă cameră video de acţiune a companiei este Xiaomi Yi 4K Plus, gadget prezentat oficial în cadrul CES 2017. Aceasta este prima cameră video de acţiune din lume ce poate filma în format 4K cu 60 cadre pe secundă (fps). Device-ul este echipat cu un senzor de 12 megapixeli Sony IMX377 cu o dimensiune de 1/2.3 mm, deschidere la 155 de grade, f/2.8, baterie de 1400 mAh care promite o autonomie de 120 minute pentru filmarea 4K, conectivitate Wi-Fi, Bluetooth şi display cu touchscreen de 2.19 inci cu rezoluţie de 640 x 360 pixeli, format 16:9 şi o densitate a pixelilor de 330 ppi.

Comparativ cu generaţia anterioară, Yi 4K, noua cameră aduce câteva îmbunătăţiri:

  • procesor de generaţie nouă Ambarella H2 de tip quad-core pe 64 biţi vs Ambarella A9SE de tip dual-core;
  • un consum de energie mult mai scăzut datorită procesului de fabricare de 14 nm vs 28 nm;
  • filmare 4K la 60 fps vs 4K la 30 fps;
  • format RAW şi port USB Type-C.

Xiaomi Yi 4K Plus poate realiza fotografii în format RAW şi permite live-streaming pe site-urile de socializare. Cu siguranţă această cameră video de acţiune este un concurent serios pentru modelele de top din seria GoPro Hero, însă preţul este mult mai mic (în unele cazuri chiar înjumătăţit). Xiaomi Yi 4K Plus se află în precomandă zilele acestea pe site-ul geekbuying.com la super preţul de 299.99 dolari, urmând ca primele livrări să fie făcute din luna martie. Mai multe detalii despre produs puteţi găsi în acest link.