Smartphone

Indienii de la Xolo au lansat astăzi în ţara natală un smartphone cu cititor de amprentă la un pret decent: 219 dolari. Este primul smartphone al companiei cu o astfel de dotare, dar succesul acesteia de pe alte telefoane denotă faptul că acest senzor este o soluţie de securitate foarte reuşită.

Ca dotări hardware Xolo Q2100 nu impresionează, însă nici preţul solicitat pe acesta nu este ridicat. Device-ul este motorizat, cu ghilimelele de rigoare, de un procesor quad-core MediaTek MT6582 de 1.3 GHz, 1 GB memorie RAM, 8 GB memorie internă (oferă suport pentru card microSD) şi o baterie de 2800 mAh ce promite o autonomie de 22 ore via 3G.

Display-ul noului terminal este unul IPS de 5.5 inci cu o rezoluţie HD de 1280 x 720 pixeli protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 3, camera foto principală are 8 megapixeli (senzor Sony Exmor R) şi poate filma în format FullHD, iar camera secundară oferă un senzor de 2 megapixeli. Rulează Android 4.4 KitKat.

Xolo Q2100 va fi disponibil doar în India în variantele alb şi negru, însă poate fi comandat şi în alte ţări prin intermediul platformelor online.

Xolo-Q2100

Sursa: TechGadgetsz.com