Hardware

XPG este divizia de produse de gaming deținută de către ADATA, iar cea mai nouă reușită din portofoliul său este legată de overclocking-ul reușit pe module DDR5.

Este și un fel de teaser pentru cee ce urmează să anunțe în a doua parte a lui octombrie 2021 („ module de memorie DDR5 pentru gameri, pasionații de PC-uri și overclockeri”).

Au folosit un modul de memorie DDR5 cu o viteză de 4800 MT/s și l-au dus la 8118T MT/s  în primul test și 8104 MT/s în al doilea test. Au și trimis dovezi, capturi de ecran din CPU-Z.

Primul test;

Al doilea test;

 

Au realizat testele în XOCL – XPG Overclocking Lab cu un model de pre-producție de 16 GB DDR5, pe o placă de bază Intel Z690 echipată cu un procesor Intel din generația a 12-a Alder Lake. Modulul a atins valorile de mai sus și a fost capabil să încarce Windows și CPU-Z.

Nu au specificat ce răcire au folosit pentru procesor și nici voltajul la care memoria RAM DDR5 a atins valorile de mai sus.

Mai multe informații găsiți pe tomshardware.

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.