Software

În 2016 Google a venit cu ideea lansării programului Android Go, unul gândit să ofere o experienţă de utilizare decentă chiar şi pe platformele hardware mediocre. Pentru a susţine acest program, compania americană a lansat şi variante lite ale aplicaţiilor sale vedetă, inclusiv pentru YouTube.

YouTube Go este o aplicaţie apreciată în multe ţări emergente, însă Google susţine că aceasta nu îşi mai are rostul în condiţiile în care aplicaţia standard este suficient de bine optimizată astfel încât să poate rula bine chiar şi pe cele mai ieftine device-uri. Adevărul este că hardware-ul a avansat destul de mult în ultimii ani, iar procesoarele ieftine din prezent pot duce destul de multe aplicaţii uzuale.

Acestea fiind spuse, Google a anunţat că începând cu luna august va renunţa la YouTube Go, utilizatorii urmând a trece pe varianta standard a aplicaţiei YouTube.

Nu îmi dau seama dacă această decizie Google este una limitată la YouTube Go sau anunţă începutul sfârşitului programului Android Go sub forma sa actuală. Rămâne de văzut.

Sursa: support.google.com