Software

YouTube a adus un clip 8K pe platforma sa. Este o demonstrație că suportă uploadul de clipuri cu rezoluție Full Ultra HD. 

Totuși, tehnologia este într-o fază atât de incipientă că mai nimeni nu are cum să ruleze clipu Ghost Towns.

1. Nu sunt monitoare 8K pe care clipul să fie redat în mod nativ. Poți comanda o astfel de jucărie, dar prețul este cu adevărat prohibitiv, iar oferta se adresează mai degrabă profesioniștilor din domeniul editării grafice.

2. Prea puține PC-uri capabile să redea în format 8K. Cred că procentul este de 0.1%. Spre exemplu, pe ASUS ROG-ul ce-l folosesc zilnic îl redă cu sincope, întârzieri de ordinul secundelor. Mai corect spus, nu este capabil în a-l reda ca atare.

8K-ul va intra în mainstream cu ajutorul smartphone-urilor, sunt deja o multitudine de modele ce filmează 4K și prin 2016 nu m-aș mira ca unele companii să se laude cu primele telefoane capabile de codare în regim Full Ultra HD.

Categorii: software
Tag-uri: 8Kyoutube

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.