YOXO reprezintă o noutate în 2020 pe partea de abonamente de telefonie mobilă. Este vorba despre un abonament pe care-l configurezi exclusiv în mediul digital. Ca să fiu și mai clar, îl configurezi din aplicația dedicată de Android și iOS. 

Petrecem din ce în ce mai mult timp pe smartphone, internetul ajunge a fi accesat aproape exclusiv de pe telefonul mobil, achizițiile de Black Friday & în general sunt realizate de aici, așa că Orange l-a dezvoltat pe Yoxo astfel încât să fie cât mai ușor de accesat, direct de pe smartphone-ul Android sau iPhone. Tot de aici îl configurezi în funcție de scenariul tău de utilizare. 

Sunt câteva aspecte ce le-aș menționa din start:

  1. Nu trebuie să faci niciun drum la un Orange Shop etc. Poți da comanda din aplicație, îți vine SIM-ul prin curier. Toată partea de activare și management al abonamentului se face din aplicație;
  2. Interfața aplicației, până și pagina web cu informații despre Yoxo etc sunt concepute spre a fi ușor de înțeles la nivel de grafică, conținut afișat. Mi se pare cea mai user friendly aplicație dezvoltată de un operator de telecomunicații până acum;
  3. Poți închide abonamentul oricând dorești. Nu ești legat pe o anumită perioadă contractuală. 
  4. Abonamentul tău urmează a fi activat în cea mai mare rețea de telefonie mobilă din România, cel mai mare număr de abonați, cu acces la servicii precum VoLTE și VoWiFi pe aproape orice smartphone de generație mai nouă. Poți alege până la 100 GB trafic de date, o parte din el de consumat și în roaming SEE. Minutele și SMS-urile naționale sunt incluse pe orice plan tarifar;
  5. Yoxo a pregătit o ofertă specială pentru sarbatori, prețurile sunt ajustate în consecință si sunt valabile pana pe 8 ianuarie. 

Cum accesezi Yoxo?

Descarci aplicația de Android sau iOS

Poți activa un număr nou sau, pur și simplu, să treci cartela prepay sau abonamentul dacă este în afara perioadei contractuale pe Yoxo. Minutele și SMS-urile naționale sunt oferite NELIMITAT, iar internetul de configurat cu 20, 60 sau 100 GB pe lună. 

Plata se face o dată la 30 de zile cu reținere a sumei de pe cardul înrolat în aplicație în procesul de comandă (o să rețină 1 leu și îl înapoiază ulterior). L-am activat cu cardul Orange Money (serviciu pe care-l folosesc în continuare, de aici fac plata pentru abonamentul de telefonie mobilă, diverse facturi, pun mereu o sumă pentru că pot plăti cu smartwatch-ul, dar mai ales pentru faptul că permite transfer valutar cu un curs identic cu cel afișat de BNR). 

Care sunt planurile tarifare pentru abonamentul Yoxo?

Sunt trei opțiuni, toate cu minute și SMS-uri naționale NELIMITATE

  1. 20 GB – 19 lei;
  2. 60 GB – 29 lei;
  3. 100 GB din care 3.87 GB în roaming SEE – 39 lei. 

Traficul de date se face la viteze 4G. 

Am optat pentru activarea unui număr nou. Mi-a plăcut faptul că-ți oferă mai multe opțiuni de numere de telefon. Mi-aș fi dorit să pot configura singur un anumit număr, din ce are Orange liber în momentul de față. Aș plăti extra pentru un astfel de serviciu. 

În procesul de comandă se realizează și o scanare a cărții de identitate. Trebuie să oferi acces aplicației Yoxo la camera telefonului. Următorul pas este dat de completarea adresei la care SIM-ul va fi livrat. 

A sosit în două zile prin curier.  Cartela SIM poate fi configurată în SIM, microSIM și nanoSIM (cred că 90% dintre utilizatori de smartphone au trecut pe nanoSIM). Am uitat să precizez că m-am logat în Yoxo cu contul meu de client Orange. Nu a trebuit să fac altul nou. 

În procesul de activare se face o scanare a codului de bare de pe spatele pachetului cu SIM-ul. Abonamentul se activează și este nevoie de un restart al telefonului. Am inserat nanoSIM-ul într-un OnePlus 8T și imediat au devenit active VoLTE și VoWiFi. 

Am optat pentru planul tarifar cu 20 GB. Am deja un abonament de telefonie mobilă la Orange și cu Yoxo sunt mai degrabă în perioada de tatonare. De-a lungul timpului au fost multe servici ce le-am testat pentru Orange și le-am rămas client (faptul că am trecut pe serviciilor lor, în  contextul în care nu am prieteni sau familia în rețeaua operatorului portocaliu, Orange Smart Home și Orange Money sunt alte exemple în acest sens). 

L-aș folosi pe Yoxo în continuare?

Da. Cu o steluță. Să ofere trafic de date la viteze 5G. Testez multe telefoane mobile 5G și mi-aș dori să pot face un SpeedTest în această rețea, un test pe care să-l inserez în recenziile de smartphone-uri de pe site. În rest, ca preț și ușurință în configurare, aș spune că excelează în ușurința cu care-l activezi și  configurezi. 

Pentru publicul tânăr interesat de costuri modice și mult internet, Yoxo vine la fix. Nu este nevoie să mergi într-un shop, nu semnezi contracte și nu ești legat pe o perioadă contractuală, îl configurezi cu mai mult sau mai puțin internet, nu ai grijă de minute și SMS-uri de la 19 lei pe lună. Totul, direct de pe smartphone prin aplicația dedicată.

Un alt beneficiu pe care l-am lăsat la final ce mi se pare că-l diferențiază pe Yoxo de alte oferte. Plătești cât consumi, iar suma neconsumată este scăzută din valoarea facturii aferente lunii următoare. 

Revin cu feedback pe Yoxo peste 1 – 2 luni de utilizare. Am suficiente smartphone-uri la review, iar un SIM cu date în plus nu strică.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.