ASUS a prezentat mai multe notebook-uri cu display OLED, iar în evidență iese Zenbook S13 OLED. Sunt mai multe elemente ce merită a fi remarcate.

Numele său de cod este ASUS UX5304.

Varianta de culoare Ponder Blue

  1. Este cel mai subțire laptop cu display OLED de 13 inci. Dimensiunile sale sunt de 296.2 x 216.3 x 10.9 mm;
  2. Bateria de 63Wh ar conferi ASUS până la o zi de autonomie în diferite scenarii de utilizare;
  3. Cel mai ecologic notebook adus de către compania taiwaneză până acum.

Incredible Comes From Within” („Incredibilul vine din interior”) este motto-ul spre care a fost dezvoltată seria Zenbook, iar S13 OLED este o dovadă în acest sens. Primele ultrabook-uri au fost anunțate de către ASUS și Intel în 2011, iar seria Zenbook aș putea spune că a scris istorie de-a lungul timpului. Am văzut modele mai vechi ce nu au intrat în desuetudine ca design.

Pe Zenbook S13 OLED a debutat și panelul ASUS Lumina OLED. Sunt standardizate o sumă de soluții spre a oferi cea mai bună experiență de utilizare. Acuratețea a fost îmbunătățită, timpul de răspunse este mai rapid etc.

Noile paneluri sunt validate de către Pantone, au certificare VESA DisplayHDR True Black și sunt calibrate din fabrică cu Delta E < 1 (orice valoare sub 3 este imposibil pentru ochiul uman să zărească diferențe). Aș aminti și certificarea TÜV Rheinland pentru emisiile reduse de lumină albastră.

Burn-in-ul este prevenit de către ASUS OLED Care. Au umblat și la utilitarele de management: ASUS Splendid, OLED Power Saving și la tehnologia ASUS Tru2Life ce au devenit și mai bune, mai simplu de utilizat.

Sosește în două variante de culoare: Basalt Gray sau Ponder Blue.

Basalt Grey folosește materialul minune denumit Plasma Ceramic Aluminium

Modelul Basalt Gray folosește un material denumit Plasma Ceramic Aluminium. Despre ce este vorba?

ASUS spune că au tratat aluminiul de pe capac printr-un proces tehnologic cu impact redus asupra mediului ce îi conferă proprietăți ceramice. Așa ar fi mai rezistent la uzură, protecție mai bună împotriva coroziunii + ar adăuga și un aspect natural. Partea ecologică sau sustenabilă vine și din faptul că în componența sa au fost folosite metale și materiale plastice reciclate, idem și în ce privește ambalajul în care ajunge a fi livrat.

În ce privește hardware-ul încorporat, au ales procesoare Intel Core din seria 13 până la i7, până la 32 GB memorie RAM de tip LPDDR5, SSD PCIe 4.0 x4 cu capacitate de 1 TB. Display-ul OLED de 13.3 inci are rezoluție de 2880 x 1890 pixeli, aspect 16:10, certificat Dolby Vision.

Material video:

Categorii: asusnotebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.