Telefoane Mobile

Lenovo a lansat anul acesta un brand secundar denumit ZUK. Primul smartphone sub această denumire a fost ZUK Z1, device pe care producătorul chinez l-a promovat excesiv în ultima perioadă. Preţul pentru ZUK Z1 de aproximativ 300 dolari este unul destul de aşezat dacă ne raportăm la specificaţiile hardware.

ZUK Z2

Nu ştim exact ce succes a avut acest smartphone, însă Lenovo lucrează deja la cel de-al doilea model: ZUK Z2. Acesta va fi lansat undeva în prima parte a anului 2016, va rula încă din start Android 6.0 Marshmallow, este posibil să utilizeze procesorul hexa-core Qualcomm Snapdragon 808, iar principala noutate va fi camera foto rotativă. Nu va exista o cameră frontală, însă datorită mecanismului rotativ se vor putea realiza fotografii tip selfie la fel de uşor ca până acum.

Au mai fost lansate smartphone-uri cu cameră rotativă, însă acestea nu au prins foarte bine la public din cauza mecanismului ce oferă senzaţia de fragilitate, dar şi a preţului destul de ridicat. Un exemplu în acest sens este Oppo N1.

ZUK Z2 3

Sursa: gizchina.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.