Hardware

Samsung a anunţat lansarea unei plăcuţe RAM cu o memorie de, atenţie, 128 GB. Aceasta va fi utilizată ca şi componentă hardware pentru servere de dimensiuni considerabile, iar compania sud-coreeană afirmă că are “cea mai mare capacitate şi cel mai eficient consum de energie dintre toate modulele DRAM actuale”.

Noua plăcuţă de 128 GB utilizează o nouă tehnologie brevetată Samsung care permite conectarea chip-urilor RAM pe verticală. Astfel au putut fi incluse mai multe memorii pe aceeaşi suprafaţă ca a unei plăcuţe banale de 4 GB pe care majoritatea dintre noi o avem pe calculatoare. Samsung a reuşit să “îngrămădească” 144 de chipuri în 36 de secţiuni diferite, fiecare având câte 4 GB RAM. Transferul de date permis de această placă este de 2.400 Mbps, dublu decât există pe serverele actuale.

Nu ştim ce preţ de comercializare va avea această plăcuţă, însă acesta nu va fi prea mic. Nu cred oricum că va fi disponibilă utilizatorului de rând în următorii 2-3 ani (cel puţin).

Deci Bill, ne-am răzgândit între timp?

bill

Sursa: gizmodo.com

Categorii: hardwaresamsung
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.