gAuto

Japonia este gata să predea Chinei poziţia de lider global în ceea ce priveşte exportul de automobile la finalul anului 2023. Conform estimărilor, Japonia va exporta undeva la 4.3 milioane de maşini la nivelul întregului an, în timp ce China a exportat deja 4.41 milioane de maşini doar în primele 11 luni ale anului.

Cum piaţa auto se află într-un proces radical de schimbare, companiile japoneze se aliază pentru a deveni mai competitive în viitor.

Astfel, companiile Honda, Mazda, Nissan, Subaru, Toyota, DENSO, Panasonic Automotive Systems, Cadence Design Systems, MIRISE Technologies, Renesas Electronics, Socionext și Synopsys au înfiinţat Advanced SoC Research for Automotive (ASRA), o alianţă închisă în care cei 12 membrii vor pune la bătaie tehnologii şi inovaţii care să ajute la dezvoltarea şi fabricarea de semiconductori de înaltă performanţă pentru maşinile viitorului.

O maşină din prezent este dotată cu sute de semiconductori, iar în viitor, tehnologia de condus autonom şi numeroasele varianta de sisteme multimedia vor necesita şi mai multă inteligenţă adusă de semiconductorii cu putere mare de calcul.

Alianţa Advanced SoC Research for Automotive (ASRA) va colabora inclusiv cu guvernul japonez şi cu universităţile tehnologice din această ţară, totul pentru ca Japonia să rămână un nume relevant pe piaţa auto a viitorului.

Sursa: nissannews.com