5 funcții inedite și mai puțin cunoscute de pe Huawei Mate 20 Pro

02/01/2019

Huawei Mate 20 Pro este propunerea companiei chineze în domeniul smartphone-urilor premium. L-am testat pe Gadget.ro, l-ați văzut în diferite bătălii la nivel de cameră foto și video cu alte telefoane mobile din liga premium, i-am găsit diferite funcții utile pentru mediul business etc.

La lansarea lui Mate 20 Pro, Huawei a insistat pe diferite funcții, reverse charging wireless ar fi una dintre ele, încărcare rapidă la 40W, interfața actualizată, cititorul de amprentă integrat în display + recunoașterea facială rapidă etc. Totuși, flagship-ul chinez are tot felul de elemente inedite și mai puțin cunoscute.

  1. GPU Turbo 2.0

Nu se vorbește așa mult de GPU Turbo pe plan local, dar pe alte meleaguri, Huawei iese în față cu această tehnologie ce prin intermediul software promite o experiență de utilizare superioară în jocuri. Pe Mate 20 Pro a debutat a doua versiune. Prin intermediul său se promite un plus de stabilitate cu 22% și eficiența energetică crește cu 14% față de GALAXY Note9.

GPU Turbo 2.0 ajută telefonul să impresioneze printr-un fps constant pe durate lungi de timp, dar și printr-un plus de eficiență energetică. S-ar putea la un moment dat să insist mai mult pe acest subiect și să revin cu un articol care să detalieze modul în care Huawei reușește să livreze ceva deosebit în universul Android.

  1. Digital Wellbeing & Wind Down – funcții integrate din Android 9 Pie;

Digital Wellbeing / Balanța Digitală realizează un portret al activităților desfășurate pe smartphone și te ajută în a preseta un anumit timp de utilizare pentru fiecare aplicație etc. Petrecem prea mult timp pe smartphone, iar Google prin această funcție nouă vrea să tragă un semnal de alarmă și să ne ofere o unealtă prin care să ne stabilim anumite limite peste care să nu trecem, să ne sperie cu ghilimelele de rigoare dacă pierdem prea mult timp pe telefon în Facebook, Instagram, YouTube etc.

Wind Down este un Do Not Disturb actualizat. Stabilești o oră de culcare și telefonul își schimbă ecranul în gri spre a deveni mai greu de utilizat spre a ne forța cumva să-l punem de o parte, de dimineața își revine la modul normal.

  1. Port infraroșu și funcția de telecomandă ad-hoc;

Huawei este printre puținele companii ce nu a renunțat la portul infraroșu, iar smartphone-urile sale din categoria premium devin și telecomandă ad-hoc pentru electronicele din casă. De multe ori se uită de această funcție utilă, te scapă de grija sau de momentul în care nu mai găsești telecomandă la îndemână.

Aplicația de pe telefon ce folosește portul infraroșu se numește Smart Remote. Poți controla pe lângă televizor, un proiector, sistem de boxe etc. Se oferă și posibilitatea de a mapa diferite funcții, buton cu buton.

  1. Dark Mode;

S-a făcut atâta caz de acest mod, iar Google l-a adus în tot felul de aplicații. Este util un astfel de mod pentru că Mate 20 Pro are un ecran OLED, iar acestea consumă puțină energie când afișează negru, asta pentru că au capacitatea să închidă fiecare pixel. De aici reiese un negru imersiv și economie de energie.

Dark Mode îl găsiți în Setări / Baterie și acolo este opțiunea de a alege culoarea neagră pentru interfață.

  1. Moduri inedite de navigare prin interfață;

Mate 20 Pro este capabil să recunoască o atingere cu degetul sau cu cotul degetului / knuckle, cu ghilimelele de rigoare. Pot fi activate diferite funcții în acest mod, din fabrică poți prin desenul literei c să lansezi Camera, e pentru Chrome.

Setările și customizarea după preferințe le găsiți în Setting / Smart Assistance / Motion Control / Open Apps.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.