5 motive pentru care iPhone 15 Pro Max rămâne o alegere inspirată pe segmentul smartphone-urilor premium

20/10/2023

Vârful de gamă al seriei 15 este iPhone 15 Pro Max. Anul ăsta, este și o diferență între iPhone 15 Pro și 15 Pro Max la nivel de cameră foto. Modelul cu diagonală mai mare a primit un senzor periscop cu zoom optic 5x și echivalent 120mm, sensor-shift OIS etc vs zoom 3x la varianta cu diagonală mai mică. 

Cred că iPhone 15 Pro Max este o alegere inspirată pe segmentul premium, mai ales pentru cei ce folosesc iOS de o bună perioadă de timp, dar și pentru cei ce vor să încerce și altceva în afara de Android. 

  1. Primul procesor pe 3nm din piață, carcasă din titan și USB Type-C 3.2 Gen2
🔺Variantele de culoare pentru iPhone 15 Pro Max

Sunt câteva noutăți tehnologice pe care Apple le-a pus pe vârful său de lance din 2023. M-aș referi la procesorul Apple A17 Pro ce a fost dezvoltat pe un proces de litografiere în 3nm, hexa-core cu 2 x 3.78 GHz și 4 x 2.11 GHz, Apple GPU cu 6 nuclee, 8 GB RAM și 256 GB / 512 GB / 1 TB. 

Este primul chipset pe această litografiere. Aduce atât de multă putere de procesare că vom avea jocuri cu caracteristici de consolă, direct pe ecranul smartphone-ului. 

O noutate este dată de către utilizarea unei carcase din titan. Oricum mie mi s-a părut și la generațiile trecute că iPhone-urile impresionează prin calitatea construcției, prin rezistența pe care o oferă la utilizarea în timp etc. Au încercat la generația curentă să aducă un material și mai bun. 

Un alt element nou este dat de faptul că în sfârșit au renunțat la portul lightning pentru USB Type-C 3.2 Gen2 cu funcție DisplayPort. Poți să încarci iPhone-ul, iPad-ul și MacBook-ul cu același charger. 

  1. Cel mai bun suport software din piață

După ani și ani, Google a ridicat mănușa lăsată de Apple pe partea de suport software și la Pixel 8 promite până la 7 ani pe partea de suport firmware. iPhone-urile stau în continuare mai bine față de Android. Chiar dacă Google sau Samsung încearcă să păstreze stindardul sus, distanța față de Apple rămâne. 

La Apple nu aștepți luni și luni de zile de la debutul software-ului și până la implementarea sa. iOS 17 a ajuns din ziua 1 și pe iPhone Xs sau Xr, smartphone-uri lansate în…, 2018. Galaxy S9 spre comparație a rămas la Android 10 (telefoane mobile premium lansate în același timp). 

  1. Cea mai bună valoare la revânzare

Țin minte că discutam cu cei de la Flip, iar pe smartphone-uri, iPhone-urile erau cele mai căutate modele refurbished (80% din vânzările lor). 

Ai valoare mult mai bună la revânzare față de un smartphone Android. Galaxy S22 Ultra a pornit pe la 6000 lei în 2022, iar de Black Friday a fost adus la…, 3999 lei. Asta nu-i neapărat rău pentru cine îl cumpără în promoție, dar cei ce vor să vândă respectivul smartphone nu prea văd cum mai puteau să ceară peste 4000 lei și să asume pierdere de peste 2000 lei. 

Apple nu scade prețurile și le păstrează acolo pe întreaga perioada a anului, abia la lansare de generație nouă este actualizat prețul la modelul anterior. 

  1. Cel mai bun smartphone la nivel de cameră video
🔺iPhone-urile din ultimele generații sunt recunoscute pentru calitatea adusă pe partea video

iPhone-urile mi se pare că de la generația a 13-a, a 14-a sunt cu un pas în fața smartphone-urilor Android premium în ce privește calitatea materialelor video. Aproape că ai calitate de mirrorless de la un telefon mobil. 

Sunt o sumedenie de creatori de conținut ce mizează pe iPhone în materialele făcute pentru social media, inclusiv pentru YouTube. 

Printre cele mai apreciate opțiuni sunt ProRes, Cinematic Mode etc. 

  1. Autonomie bună
🔺Seria iPhone 15 renunță la portul lightning pentru USB Type-C, un singur încărcător pentru iPhone și MacBook

De la seria 12, autonomia nu mai este neapărat o problemă la iPhone-uri, iar o zi de autonomie poate fi atinsă fără nicio problemă. 

iPhone 15 Pro Max folosește un acumulator de 4441 mAh și într-un scenariu de utilizare mediu spre intensiv ajungi și la 2 zile de autonomie. 

Sunt curios care este feedback-ul vostru cu iPhone-urile la acest subpunct. 

Acest articol este susținut de către eMAG. 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.