GoPro are cele mai utilizate camere video de acțiune din această nișă și am listat 5 motive pentru care au ajuns alegerea profesioniștilor și nu numai. 

1. Calitatea la nivel de imagine și materiale video;

Niciun rival nu a reușit să ajungă în proximitate, iar GoPro se autodepășește de la o generație la alta. GoPro Hero10 are un senzor CMOS de 23 Megapixeli, filmează 5K cu 60 fps, stabilizare HyperSmooth 4.0, dispune de conectivitate pe Wi-Fi, bluetooth, GPS, USB Type-C, slot pentru cardurile microSD, certificare legată de rezistența la apă, baterie de 1720 mAh etc, ecran LCD frontal + ecran tactil în partea spate etc. 

2. Accesorii variate;

Găsești de la accesorii ieftine (no name-uri din China ce de multe ori se dovedesc neaștepat de bune) și până la produse ceva mai scumpe, cu stabilitate serioasă când conectezi camera la un automobil spre a trage cadre cât mai spectaculoase etc. 

GoPro în sine furnizează o sumedenie de accesorii pentru camerele din portofoliu (încărcător dual mâner GoPro The Handler, mâner telescopic + trepied, sistem de prindere pe piept, dispozitiv de prindere, monopied El Grand și lista pare aproape nesfârșită, se pliază pe tot felul de scenarii de utilizare). 

3. Versatilitate;

Camerele GoPro sunt ușoare și compacte, le strecori în rucsac când pleci într-o excursie și poți trage cadre spectaculoase, pe timp de zi sau de noapte, rezultate decente și în low-light, te scufunzi în ocean sau mare, le conectezi pe bicicletă sau automobil, când te dai cu parapanta etc. 

Sunt o sumedenie de clipuri pe YouTube în care vedeți ce poți scoate dintr-un astfel de aparat. La unele dintre ele rămâi uimit de rezultatul final, mai ales dacă la mijloc intră ceva cunoștințe pe partea de editare + originalitate în alegerea cadrelor. 

4. Rezistență;

GoPro a reușit imposibilul, să aducă camere ușoare, compacte și…, rezistente. Le poți trece prin tot felul de situații, stergi praful, apa sau noroiul de pe ele și le folosești mai departe. Sunt concepute din start să reziste la temperaturi variate, la apă și umiditate, să fie folosite în condiții extreme și să treacă prin diferite șocuri metalice. 

5. Excelente pentru profesioniști, dar ușor de utilizat și pentru cei mai puțin tehnici;

Nu trebuie să ai cine știe ce cunoștințe tehnice spre a folosi o cameră GoPro, spre a trage cadre interesante. Plus că un profesionist are suficiente opțiuni spre a-și pune creativitatea la încercare. Transferul de fișiere se face ușor și printr-o sumedenie de opțiuni, pe cablu, Wi-Fi sau prin scoaterea microSD-ului și inserarea sa într-un PC, după preferințele fiecăruia.

Acest articol este susținut de către eMAG. Opiniile exprimate aparțin autorului. 

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.