Galaxy S22 Ultra este vârful de gamă al Samsung pe segmentul de smartphone-uri convenționale în 2022. Este un dispozitiv pe care l-am testat și urmează primi un review complet pe Gadget.ro.
Am selectat 5 elemente prin care consider că Galaxy S22 Ultra iese în evidență față de alte vârfuri de gamă cu Android.
1. Stylus;
Mai bun și ca ultima iterație a seriei Note. Are un timp de răspuns îmbunătățit, iar atunci când îl folosești ai impresia că alunecă chiar mai ușor față de un instrument clasic de scris. Nu sunt neapărat în segmentul celor ce îl folosesc, dar sunt conștient de ce este în stare să livreze pe mâinile unui creativ.
Niciun alt smartphone concurent nu are o funcție similară. Samsung a reușit să încorporeze stylus-ul, iar capacitatea bateriei nu a fost redusă spre a-l acomoda.
2. Zoom pe alese;
Samsung nu s-a mulțumit cu un singur zoom, iar pe Samsung S22 Ultra sunt mai multe opțiuni. De fapt să descriu ce senzori antamează camera principală:
- 108 Megapixeli cu f/1.89 – wide de 23mm cu PDAF, autofocus prin tehnologia laser și OIS;
- periscop de 10 Megapixeli cu f/4.9, OIS, zoom optic 10x, dual pixel PDAF și echivalent 230mm;
- tele de 10 Megapixeli cu f/2.4, dual pixel PDAF și OIS, zoom optic 3x;
- ultrawide de 12 Megapixeli cu f/2.2 – echivalent 13mm și unghi de 120 grade.
Rezultatele sunt bune spre foarte bune, în majoritatea scenariilor de utilizare.
3. Samsung DeX + Samsung Wireless DeX;
Idem cu stylus. Nu sunt multe persoane ce folosesc Samsung DeX, dar cei ce folosesc telefonul și în acest moment au descoperit că producătorul sud-coreean a rafinat rețeta de la o generația la alta. Mi se pare a fi o direcție de cercetat, de mers înainte cu ea. Smartphone-urile au multă putere de procesare, iar o modalitate prin care fișierele și aplicațiile folosite acolo să le aduci pe un ecran mare și astfel să ai un plus de productivitate mi se pare a fi o mutare de bun augur.
4. Cel mai bun software din universul Android + suport software la nivelul cel mai înalt;
Samsung și-a învățat lecția pe aici. În primul rând, pe partea de suport au ajuns să ofere suport pe firmware, dar și la portarea de iterații noi peste ceea ce aduce Google pe seria Pixel. În al doilea rând, One UI a fost rafinat în mod repetat și de la criticile primite de UI-urile mai vechi ale Samsung s-a ajuns în situația în care sunt copiați de alte companii ce produc smartphone-uri Android. Este semn că merg în direcția bună și că au devenit o referință în domeniu.
5. Cel mai bun pachet overall;
Ai un telefon ce punctează bine la diverse capitole: design, materiale + construcție, stylus, ecran, hardware, cameră foto și video, software + suport. Da. Prețul este pe măsură, dar acolo s-a ajuns în contextul crizei de componente, a prețurilor din ce în ce mai mari practicate la nivel de componente. Sunt o sumă de elemente ce pot cumva justifica mare pare din prețul afișat.
Acest articol este susținut de către eMAG.