Samsung a lansat primul monitor de gaming din lume cu rezoluție 4K și rată de refresh la 240Hz. Am extras mai multe puncte PRO pentru acest monitor pe baza comunicatului trimis.

În urmă cu ceva timp vă prezentam cel mai rapid monitor de gaming din lume – ASUS ROG Swift 360Hz. Acum discutăm despre o altă premieră, Samsung a adus un monitor cu rezoluție 4K și rată de refresh la…, 240Hz.

Se numește Samsung Odyssey Neo G8 cu indicativul G85NB, iar cele 5 funcții interesante în opinia mea sunt:

1. Rezoluție 4K și rată de refresh la 240Hz;

Este și primul element pe care Samsung îl evidențiază pe Samsung Odyssey Neo G8. De obicei, rata de refresh ridicată este adusă pe rezoluție 1080p sau 2K (ROG Swift are 360Hz pe 1080p), iar Samsung face un pas în față cu un panel VA cu rezoluție 3840 x 2160 pixeli și rată de refresh ce poate fi setată la maxim 240 cadre pe secundă.

2. Display curbat de 32 inci cu panou Quantum Mini LED și timp de răspuns de 1 ms GtG;

Discutăm despre un panel VA curbat (curbură 1000R) cu timp de răspuns excelent – 1 ms GtG. Pe lângă rezoluție și rata de refresh, timpul de răspuns este un alt element important pentru un monitor de gaming.

Folosește un panou Quantum Mini LED cu luminozitate standard de 350 cd/m2, dar capabil să urce la…, 2000 cd/m2 cu certificare Quantum HDR 2000. 2000 nits pe un monitor nu am testat până acum. Aș face pariu că și în spațiile cu lumină destul de puternică se va descurca neașteptat de bine în afișarea conținutului.

3. AMD FreeSync Premium Pro + acoperire de 95% în spectrul DCI-P3;

Ar fi fost excelent dacă exista compatibilitate și cu G-Sync de la NVIDIA, dar ne mulțumim și cu AMD FreeSync Premium Pro pentru cei ce urmează să-l conecteze pe Odyssey Neo G8 la un sistem compatibil. Un alt element important este faptul că oferă 95% acoperire pentru spectrul de culoare DCI-P3, ceea ce este destul de bine pentru un monitor din această nișă.

4. HDMI 2.1;

Pe partea de conectivitate dispune de DisplayPort 1.4, HDMI 2.1 și 2 x USB 3.0. HDMI 2.1 îl face perfect pentru cei interesați să-l conecteze la o consolă de generație nouă de la Sony sau Microsoft, dar și pentru cei ce au un PC sau notebook compatibil. Tehnologiile din spatele HDMI 2.1 sunt special concepute pentru gaming în condiții cât mai bune.

5. Matte Display și Iluminare Core Sync;

Matte Display este o tehnologie nouă de afișare ce oferă protecție anti-glare și anti-reflex. Iluminare Core Sync se referă la LED-urile din partea spate ce detectează automat culorile pe ecran și redă astfel încât crește senzația de imersiune.

Nu s-a specificat prețul în comunicat, doar că debutul comercial pe rafturile magazinelor urmează a avea loc în zilele următoare (iunie 2022).

Categorii: monitoare

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.