Cu puțină întârziere încep șirul articolelor legate de MWC Barcelona 2023. Sunt în jur de 10 hands-on-uri la cele mai noi smartphone-uri din piață, dar începem cu un material legat de Samsung.

MWC Barcelona era locul unde Samsung lansa seria Galaxy S, dar deja acest obicei nu se mai respectă de ani buni de zile. Totuși, compania sud-coreeană are în continuare unul dintre cele mai standuri de la târgul de tehnologie din capitala Cataloniei.

În 2023 au mizat pe seria Galaxy S23 ce a fost prezentată pe 1 februarie 2023, dar și pe seria de laptopuri Galaxy Book3 Ultra ce din păcate nu le avem importate la nivel național.

Cele 5 tehnologii pe care Samsung le-a prezentat în cadrul MWC Barcelona 2023 sunt legate de Galaxy S23 și seria de notebook-uri recent anunțate:

1. Everyday Sustainability

Instalația realizată din smartphone-uri recondiționate

Mai multe detalii voi sosi într-un articol dedicat realizat în urma unui interviu realizat cu un oficial Samsung. Seria Galaxy S23 folosește materiale reciclate atât la nivel de componente interne, cât și în ce privește pachetul în care telefonul ajunge a fi comercializat. Era adus un kit dezvoltat alături de iFixit ce permite schimbarea display-ului de acasă, iar o instalație cu zeci de Galaxy S din diferite generații atrăgea atenția prin animații inedite.

2. Nightography

Spațiul în care puteau fi testate capacitățile foto și video în low-light de pe seria Galaxy S23

Au amenajat un spațiu în care puteau fi făcute fotografii pe timp de noapte. Era ca și cum te-ai fi aflat într-un pub și puteai testa cât de bun este Galaxy S23 Ultra pe lumină puțină. Adevărul este că se descurcă exemplar și asta pentru că face o postprocesare puternică, iar anumite detalii pe care nu le credeai a putea fi scoase în evidență ies la iveală în fotografiile făcute cu cel mai nou flagship din seria Galaxy S.

3. Portrete ca într-un studio profesionist, dar realizate cu Galaxy S23 Ultra 

Lumina contează enorm, dar și inovația pe partea de portrete adusă de către Samsung pe Galaxy S23

Lumina contează enorm, iar Samsung a amenajat un spațiu dedicat pentru a face portrete cu Galaxy S23 Ultra. Necesita o înregistrare în prealabil și un timp de așteptare, dar pot spune că a meritat. Mi-am actualizat cu această ocazie și conturile de Facebook, Instagram, WhatsApp, Gravatar etc.

Portretele erau prezentate pe un wall gigantic și arătau într-un mare fel, te puteai considera o vedetă ad-hoc la standul Samsung. Repet, lumina contează mult, dar și capacitățile foto ale lui Galaxy S23 Ultra. Aproape că nu ai spune că imaginile din galeria de mai sus nu sunt trase cu un DSLR, nu?

4. Gaming 

Locul în care puteai experimenta capacitățile în gaming de pe seria Galaxy S23

Au amenajat un spațiu special în care te puteai înscrie să testezi capacitățile în gaming de pe Samsung Galaxy S23 Ultra, cu noul său chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 într-o ediție specială cu overclock pentru un boost de performanță.

Erau diferite sesiuni, iar cei cu rezultatele cele mai bune puteau câștiga căștile Galaxy Buds 2 Pro.

5. Galaxy Book3 Ultra și experiența conectată

Galaxy Book3 Ultra are unul dintre cele mai mari touchpad-uri văzute de mine pe un notebook

Mi-aș fi dorit să văd că seria Galaxy Book3 Ultra ajunge și în țara noastră. Cred că și-ar fi găsit destui clienți, în contextul în care Samsung deține peste 50% de piața de smartphone-uri din România. Nu știu dacă ar fi ajuns printre companiile fruntașe, dar un volum important s-ar fi livrat și local.

Galaxy Book3 Ultra este integrat cumva în ecosistemul Samsung, cu smartphone-urile și celelalte dispozitive astfel încât experiența de utilizare se desfășoară la un nivel superior.

Probabil, monitorul suprem pentru cei ce folosesc un astfel de produs în mod portrait

Declarație oficială:

La Samsung, credem că viitorul inovației Galaxy constă în angajamentul investit în zona de sustenabilitate și în colaborarea deschisă cu partenerii. La ediția MWC din acest an, suntem încântați să arătăm modul în care cele mai noi serii de produse Samsung, precum Galaxy S23 Ultra și Galaxy Book3 Ultra, exemplifică și susțin abordarea Samsung de a permite noi posibilități care ne îmbunătățesc viața de zi cu zi”, a declarat TM Roh, President and Head of Mobile eXperience (MX) Business at Samsung Electronics.

Deplasarea la MWC Barcelona 2023 a fost posibilă cu ajutorul Samsung România. Articolul de mai sus exprimă opiniile autorului și nu face parte dintr-un material plătit. Fotografiile și materialul video sunt realizate cu Samsung Galaxy S23 Ultra. 

Categorii: samsung

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.