Veste bună pentru cei ce sunt interesați să testeze tehnologia 5G pe un abonament al Digi Mobil. Operatorul de telecomunicații autohton oferă acces la 5G fără cost suplimentar.

Trebuie doar să aveți un smartphone compatibil. Pot fi făcute precomenzi pentru Xiaomi Mi Mix 3 5G și Huawei Mate 20X 5G (ambele compatibile și cu VoLTE și VoWiFi).

  1. Huawei Mate 20 X – 6299 lei, disponibil din 10 iulie;
  2. Xiaomi Mi Mix 3 5G – 2999 lei, modelul cu 6 GB RAM și 64 GB stocare;
  3. Xiaomi Mi Mix 3 5G  cu 6 GB memorie RAM și 128 GB stocare – 3149 lei.

Alte detalii din comunicatul legat de 5G:

  • Ericsson este partenerul ales pentru introducerea tehnologiei 5G de către Digi Mobil, în etapa inițială;
  • prima zonă 5G a Digi Mobil – Centrul Vechi din București, urmează spre Constanța, Mamaia, Oradea, Cluj-Napoca și Iași. Din septembrie vor intra și în Sinaia, Bușteni, Predeal, Poiana Brașov, Brașov, Timișoara, Craiova și Sibiu;
  • echipamentele urmează a fi furnizate de către Ericsson, Huawei și Nokia.

Declarație oficială:

România este acum pe harta mondială a tehnologiei de ultimă oră 5G disponibile «live», în teren. Aceasta este o veste bună pentru clienții Digi Mobil, care, prin intermediul primelor stații de bază, vor avea chiar de azi acces la servicii de date mobile cu viteze 5G și latență mică. Este încă un pas important făcut de compania noastră spre viitorul convergent al comunicațiilor, după testul pe platforma prototip 5G realizat acum un an. Este momentul concretizării unui proiect la care au lucrat, în ultima perioadă, echipe mixte formate din specialiștii noștri și ai partenerilor noștri. Totul pentru a pune la dispoziția clienților cele mai bune servicii de comunicații mobile, cât mai curând posibil, la cele mai ofertante și accesibile prețuri de pe piață”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședintele Consiliului de Administrație DIGI | RCS & RDS.

Pe repede înainte, aș evidenția două elemente:

  1. Faptul că Digi Mobil nu s-a grăbit repede să taxeze serviciul 5G și-l oferă free pentru cei ce au abonamente și telefoane mobile compatibile;
  2. Xiaomi se va bucura de succes comercial cu gama sa de telefoane cu 5G, pentru că sunt la jumătate de preț față de concurență.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.