Diverse

Conform unui nou studiu, românii din mediul urban consideră că un smartphone trebuie să aibă o cameră foto bună, astfel că 8 din 10 văd această caracteristică drept cea mai importantă în alegerea unui telefon.

Pentru a-i mulţumi pe români, o cameră foto trebuie să facă poze de calitate înaltă, să aibă mulţi megapixeli, să aibă un focus bun şi să ofere rezultate excelente pe timp de noapte.

Acelaşi studiu ne spune că un român de la oraş are în medie cam 1500 de poze în telefon, femeile având cam cu 63% mai multe fotografii decât bărbaţii.

Numărul de poze este influenţat şi de vârstă, astfel tinerii cu vârstă de până în 24 de ani au în medie cam 3500 de fotografii în telefon, în timp ce utilizatorii de peste 44 de ani abia ajung la o medie de 600 de fotografii.

O altă caracteristică căutată la un device este estetica, design-ul. 7 din 10 români din mediul urban îşi cumpără un smartphone pentru că le place cum arată, în special dacă sunt subţiri, au ecranul lat şi margini rotunjite. Mulţi utilizatori caută şi terminale uşoare.

Studiul național a fost realizat de IZI pentru Xiaomi, pe un eșantion de 1.010 chestionare online autoadministrate în rândul populației urbane digitalizate, cu vârste cuprinse între 15 și 65 de ani, utilizatori de internet. Reprezentativitate: național urbană pe gen, vârstă și regiune. Perioada de colectare a datelor: 10 – 15 aprilie 2022.

Categorii: xiaomi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.