Noutăți de la Signify: integrare cu Spotify, lămpi de podea, tub și bandă luminoasă, becuri și spoturi inteligente

04/09/2021

Signify a lansat o întreagă suită de produse, de la becuri cu filament ce primesc funcții noi și până la spoturi pentru baie, tuburi și benzi luminoase, lămpi de podea și o integrare mai bună cu Spotify.

1. Philips Hue + Spotify – integrare între iluminat și muzică;

A fost încheiat un parteneriat între Spotify și Signify (sunt similarități și la nivel de nume 😊). Sincronizarea se face prin aplicația Philips Hue, acolo a apărut un cad dedicat Spotify. De acolo poți seta sincronizarea în sine, reglezi intensitatea, paleta cromatică etc.

Înțeleg că este vorba de un algoritm ce ține cont de metadatale din fiecare melodie și în funcție de asta se generează un script de iluminat. Se ține cont de ritmul melodiei, tonalitate, gen, tempo, segmente, volum. timbru și alte caracteristici.

Integrarea este făcută în aplicație și nu necesită un microfon. De aici și faptul că nu interferează cu zgomotele ambientale.

Ce ai nevoie spre a realiza integrarea dintre iluminat și muzică?

  • Hue Bridge + lumini Hue Color (becurile White and Color Ambiance, lampa Hue Go, noua bandă luminoasă Hue gradient);
  • cont de Spotify + aplicația Philips Hue.

Declarații oficiale:

În calitate de lider mondial în iluminatul inteligent, căutăm neîntrerupt noi modalități de a oferi utilizatorilor Philips Hue cele mai avansate experiențe ale iluminatului inteligent. Divertismentul, în care componenta audio joacă un rol important, este o prioritate pentru Philips Hue. Inovând în parteneriat cu Spotify, liderul industriei, suntem mândri că putem oferi utilizatorilor noștri o integrare imersivă a muzicii cu iluminatul, așa cum nu s-a mai făcut până acum”, a declarat Jasper Vervoort, Business Leader Philips Hue în cadrul Signify.

La Spotify, lucrăm permanent pentru a crea cea mai bună experiență de ascultat pentru fiecare moment, de pe orice dispozitiv, pe tot parcursul zilei”, a declarat Sten Garmark, Vicepreședinte al Consumer Experience, în cadrul Spotify. „Așteptăm cu nerăbdare să lansăm integrarea inovatoare cu Philips Hue, prin intermediul căreia iluminatul inteligent va adăuga o nouă dimensiune, îmbunătățindu-vă următoarea sesiune de ascultare”. 

Mai multe detalii puteți afla aici.

2. Ce noutăți software veți găsi în Philips Hue App 4?

Au implementat scene dinamice (luminile din Cmaeră sau Zonă trec gradual prin diferitele culori ale scenei spre a aduce o atmosferă plăcută).

O funcție nouă va ajunge în galeria de scene. Se numește Lumină Naturală și imită mișcarea soarelui pe tot parcursul zilei cu lumină de la caldă spre rece. Intervalele pot fi personalizate în funcție de rutina fiecăruia.

Philips Hue Play HDMI sync box primește o actualizare software spre a suporta rata de refresh de până la 120Hz în 1080p și 1440p sau 4K cu 60Hz.

3. Ce noutăți a adus Signify pe partea de produse?

Lista este destul de lungă și veți găsi dispozitive precum:

➡️ Tub luminos Philips Hue Play gradient – gândit să fie poziționat deasupra sau sub televizor. Sosește în variantă albă și neagră. Sosește în două dimensiuni: compact și mare, iar debutul comercial în Europa se face din 26 octombrie. Costă 179.95 euro / aprox. 890 lei în varianta compactă și 199.95 euro / aprox. 989 lei în varianta mare.

➡️ Lămpi de podea și de masă Philips Hue Signe gradient – disponibile în variantele de culoare alb și negru. Ajung în Europa din 14 septembrie. Costă 199.95 euro / aprox. 988 lei în varianta pentru masă și 299.95 euro / aprox. 1482 lei în varianta pentru podea.

➡️ Banda luminoasă Philips Hue Ambiance gradient – permite mixarea luminii color. Sosește în două dimensiuni: 1 metru și 2 metri*, iar debutul comercial în Europa se face din 14 septembrie. Costă 59.95 euro / aprox. 300 lei în varianta de 1 metru și 149.95 euro / aprox. 740 lei în varianta de 2 metri.

*Ai nevoie de cel de 2 metri, iar cel de 1 metru este extensia – de aici și diferența de preț. Banda are mai multe zone luminoase ce le poți configura după bunul plac. 

➡️ Becuri cu filament în varianta White ambiance – permite reglarea nuanței de alb, de la rece spre cald. Din comunicat înțeleg că au tonuri de albăstrui sau gălbui și arată frumos chiar și când sunt stinse. Au adus și un bec nou cu filmanet tip lumânare – Hue White E14 (sunt două variante de ambalaj: 1 bec sau 2 becuri). Au debutat din 1 septembrie și sosesc în 5 forme: A60, ST64, G93, ST72 și G125. Prețurile pornesc de la 29.95 euro / aprox. 150 lei pentru A60 și ajung la 49.95 euro / aprox. 250 lei pentru G125.

➡️ Becuri inteligente Philips Hue din gamele White, White ambiance și White and color ambiance vor sosi și în variante de 1100 și 1600 lumeni (1100 lumeni = 75W și 1600W = 100W, vor sosi din 12 octombrie). Prețurile încep de la 24.95 euro / aprox. 124 lei pentru varianta White, 34.95 euro / aprox. 173 lei pentru White ambiance și 59.95 euro / aprox. 300 lei pentru White and color ambiance.

➡️ Panoul luminos Philips Hue Surimu pentru tavan – sosește în două forme: rectangulară sau pătrată. Ajunge din 14 septembrie, iar dimensiunile sunt de 1200 x 300 mm sau 600 x 600 mm. Prețurile sunt identice pentru ambele configurații: 269.95 euro / aprox. 1335 lei.

➡️ Lampa de plafon Philips Hue Enrave sosește în variante de culoare pe alb și negru. Oferă lumină albă și poți seta intensitatea: de la cald spre rece pentru dormitor, cameră de zi sau bucătărie. Lumina se duce difuz și spre tavan (detalii în galeria de imagini). Va fi disponibilă comercial din 12 octombrie. Varianta fixată pe tavan cpstă 99.95 euro / aprox. 495 lei în dimensiunea S, 159.95 euro / aprox.  792 lei pe M, 219.95 euro / aprox. 1088 lei pe L  și 259.95 euro / aprox. 1285 lei pe XL.

➡️ Lampă de plafon Philips Hue Infuse – lumină albă și color, cu efect de strălucire subtil și indirect spre tavan. Va fi lansată comercial din 12 octombrie și sunt două variante M și L (189.95 euro / aprox. 940 lei și 249.95 euro / aprox. 1237 lei).

➡️ Spoturile cromate Philips Hue Xamento ce sunt concepute în mod special pentru baie. Ai la alegere o multitudine de culori etc. Sunt disponibile din 1 septembrie. Un pachet cu trei spoturi costă 199.95 euro / aprox. 989 lei.

➡️ Lampa de plafon Philip Hue Devere – reglezi temperatura de culoare pentru lumina albă + efect indirect de lumină spre tavan. Ajunge pe rafturile magazinelor din 12 octombrie, în variantele M și L. Varianta M costă 169.95 euro / aprox. 840 lei, iar L-ul urcă la 229.95 euro / aprox. 1134 lei.

➡️ Lampa de plafon Philips Hue Xamento ce emite lumină albă și color. Va sosi mai târziu în 2021, în variantele M și L (199.50 euro / aprox. 985 lei și 259.95 euro / aprox. 1284 lei)

Nu am găsit detalii legate de prețurile ce urmează a fi practicate. 

Prețurile mi se pare destul de mari.

La casă folosesc mai multe plafoniere LED Xiaomi la care poți regla temperatura de culoare (cald și rece), primesc comenzi prin Alexa sau asistentul Google etc. Le-am cumpărat în etape diferite, prima a costat în jur de 430 lei, iar celelalte două au fost pe la 340 – 350 lei.

Nu spun că dispozitivele Philips Hue nu sunt interesante, dar ca preț joacă în altă ligă și tare îmi este teamă că vine un Xiaomi sau alt chinez cu produse identice la un preț mai bun și le strică tot business-ul.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.