IFA 2022 – Planurile Samsung pentru un viitor conectat și sustenabil

05/09/2022

În cadrul Conferinței de deschidere IFA 2022, Samsung a prezentat viziunea sa asupra unei experiențe de trai sustenabil și conectat, prin integrarea tuturor produselor sale într-un ecosistem gestionat inteligent prin aplicația SmartThings. Versiunea actuală se pare că oferă acum noi posibilități de conectivitate la nivelul tuturor categoriilor de produse Samsung. De fapt, compania sud-coreeană promite că din 2023 absolut toate produsele sale vor veni cu conectivitate Wi-Fi și, în consecință, vor putea fi integrate fiecare în parte în ecosistemul SmartThings.

SmartThings Home Life centralizează într-un hub accesibil de pe smartphone toate produsele SmartThings existente, fie că vorbim despre cele din gama Cooking, Clothing Care, Air Care, Pet Care sau Energy.

Nu doar electrocasnicele sunt parte a ecosistemului SmartThings, ci și dispozitive purtabile, precum ceasul inteligent Galaxy Watch 5. Prin intermediul lui, utilizatorii pot seta automat lumina, aerul condiționat și televizorul, în funcție de preferințe.

Prin cele mai recente produse și servicii inovatoare lansate, Samsung le asigură oamenilor o mai mare deschidere, conectivitate și eficiență în experiențele de utilizare pe care aceștia le au în viața de zi cu zi. Ducem mai departe misiunea noastră de a găsi soluții revoluționare care vin în sprijinul stilului de viață al fiecărui om, aduc noi modalități de entertainment și încurajează simultan sustenabilitatea, prin diversele moduri în care avem grijă de planeta noastră.”, a precizat Benjamin Braun, Chief Marketing Officer, Samsung Europa.

Pentru ecosistemul SmartThings Samsung plănuiește să aducă noi parteneri, cu producători de electrocasnice care să poată fi introduse în acest hub. Practic, nu va fi nevoie să achiziționezi doar produse Samsung pentru a beneficia de toate avantajele SmartThings. Urmează să primim mai multe detalii despre aceste parteneriate în următoarea perioadă.

Alte colaborări anunțate de Samsung în cadrul Conferinței se referă la Q Cells, companie din SUA specializată pe producția de panouri solare, și la… TikTok.

Cu cei din urmă Samsung plănuiește cel mai probabil să dezvolte un serviciu de streaming similar Spotify, dar nu au fost date prea multe detalii în această direcție.

În ceea ce privește partea de sustenabilitate, Samsung a prezentat telecomanda SolarCell, ce integrează un acumulator ce se poate încărca, se pare, nu doar prin expunere la lumină, cât și în prezența frecvențelor radio de la dispozitive precum routere Wi-Fi.

Prin introducerea acestei telecomenzi, Samsung estimează că în următorii 7 ani ar putea fi salvate circa 200 de milioane de baterii de a ajunge la groapa de gunoi.

În aceeași ordine de idei, Samsung reutilizează plase de pescuit ce nu mai sunt folosite, precum și materiale plastice aruncate în ocean în producerea de dispozitive mobile, precum Galaxy S22, Z Fold4 și Buds2 Pro. Astfel, doar până la sfârșit de 2022 compania sud-coreeană ar putea preveni ca mai mult de 50 de tone de plastic să ajungă în oceanele lumii.

Dacă vorbim strict despre reducerea consumului de energie electrică, atunci trebuie spus că:

  • mașinile de spălat compatibile cu serviciul SmartThings Energy și modul AI Energy pot reduce consumul de energie cu până la 70%, prin spălarea hainelor cu apă rece, grație tehnologiei AI Ecobubble.

  • frigiderele Samsung, ce ocupă primul loc ca eficiență în Europa în rândul celor de calitate BMF, pot aduce o economie de energie de 10%. Mai mult, acest procent este estimat să ajungă la nu mai puțin de 30% până la sfârșitul acestui an. SmartThings Energy și modul AI Energy permit sau vor permite ajustarea inteligentă a temperaturilor pe baza tiparelor utilizatorilor în a deschide ușile și a vitezei compresorului. Totodată, algoritmul de dezghețare bazat pe inteligență artificială și cel pentru menținerea constantă pentru mai mult timp a unei temperaturi medi în interiorul frigiderului, contribuie la reducerea consumului de energie electrică.

  • noul sistem de încălzire ecologică cu pompă de căldură promite o economie de până la 40%, în timp ce sistemul de aer condiționat rezidențial și uscătoarele se pare că pot aduce reduceri ale consumului de electricitate de până la 20%.

Durabilitatea electrocasnicelor Samsung este susținută de tehnologii precum Digital Inverter, ce au fost dezvoltate de-a lungul a 25 de ani. Acum, sustenabilitatea și reducerea deșeurilor sunt susținute prin oferirea unei garanții de 20 de ani pentru motoarele și compresoarele cu tehnologie Digital Inverter.

Urmează și alte articole cu detalii despre Samsung și nu numai de la IFA 2022. 

Darius Pană
Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.