Am participat la MWC 2014 și o selecție de articole este disponibilă. Pe canalul nostru de YouTube sunt peste 60 de materiale video. Au fost câteva produse pe care le consider cu adevărat interesante. Mă refer nu doar la specificațiile hardware, dar și la raportul preț / experiență, design.
Pot spune că am fost amuzat de promovarea lui Huawei MediaPad X1 drept cel mai mare smartphone. La o diagonală a ecranului de 7 inch este clar o tabletă cu funcția de telefon. Și mai ales când au spus că intră în buzunarul pantalonilor, fără probleme. Ok, ok. Să fim serioși.
httpvh://youtu.be/mtuYQhzOd6U
Pe de altă parte sunt câteva elemente PRO pentru phablet companiei chineze: baterie de 5000 mAh, display IPS cu rezoluție FHD, 239 gr. pentru o tabletă de 7 inch, 7.18 mm grosime, hardware destul de puternic cu un procesor dezvoltat de către Huawei de tip quad-core la 1.6 GHz pe ARM Cortex-A9 + 2 GB RAM + Mali-450 GPU, conectivitate 4G. Prețul de 399 euro aș spune că este destul de bun.
4. Allview X1 Xtreme / Gionee Elife E7
Nu sunt decât patru modele cu Snapdragon 800 și 3 GB RAM: Samsung GALAXY Note 3, LG G Pro 2, Sony Xperia Z2 și duetul X1 Xtreme / Elife E7. Mai ales că X1 Xtreme la 1999 lei este și cel mai ieftin dintre ele. Știu că GALAXY Note 3 a coborât pe la 2100 – 2200 lei. Nu uitați că la X1 Xtreme, 1999 lei este prețul de pornire. Urmează a intra și în oferta Cosmote.
httpvh://youtu.be/xYLdmq2KyWA
Nu-mi place carcasa lucioasă și interfața grafică. Sunt aplicații de tip launcher care rezolvă ultima problemă, iar pentru carcasă aș spune că merită o husă din piele. Allview știam că are un parteneriat cu un producător din zona Brașovului. Allview X1 Xtreme are nevoie de ceva accesorii pe măsură.
Sony Xperia Z2 este unul dintre telefoanele lansate în cadrul MWC 2014 și nu a beneficiat de atenția dată lui GALAXY S5. Asta și pentru că Xperia Z și Xperia Z1 nu au reușit să se impună pe piața smartphone-urilor Android de top.
httpvh://youtu.be/YQ7-5C0hnPc
La Xperia Z2 au mizat din start pe un hardware puternic: Snapdragon 801 + 3 GB RAM, baterie de 3200 mAh, camera de 20.7 Megapixeli știe să filmeze 4K. Display-ul nu mai este la fel de prost ca în trecut. Carcasa cu sticlă pe spate adună amprentele ca în trecut, la fel și sticla frontală. Nu ar strica un tratament oleofobic ceva mai atent, măcar la telefoanele lor de top.
Samsung GALAXY S5 este un produs complet. Știu că sunt numeroase critici în social media, comentarii etc. Samsung se zvonește că-l va poziționa ceva mai jos ca preț și asta ar face GALAXY S5 mai atractiv. Sunt destule elemente adăugate față de generația anterioară: cititor de amprente, cameră de 16 Megapixeli ce știe să filmeze 4K cu co-procesor alocat, senzor pentru măsurarea ritmului cardiac, rezistent la apă și praf. Snapdragon 800 + 2 GB RAM mi se pare o arhitectură suficient de puternică să ruleze orice aplicație Android existentă în acest moment în Google Play cât și în 1 – 1.5 – 2 ani.
httpvh://youtu.be/3z6NwvF8RYU
Carcasa din plastic îl strică pe GALAXY S5. Aici mi-aș fi dorit un plus de prestanță, mai ales că vorbim de un smartphone high-end.
1. LG G Pro 2
LG a reușit să creioneze un competitor serios pentru Samsung GALAXY Note 3. Să vedem și ce plajă de preț vor alege. Ar fi ok să nu coste peste 2500 de lei, încă din start. Uimește de la prima vedere, mai compact decât alte phablets Android de 5.9 inch și asta pentru că au ales să pună butonul de start și reglarea volumului sub camera de 13 Megapixeli, butoane de control tactile direct pe display în loc de butoane fizice sau capacitive. L-am putut utiliza și cu o singură mână, în anumite situații.
Pe spate au ales o textură din plastic, textură ce contribuie la un grip mai bun decât în cazul lui LG G2 sau LG G Flex. LG s-ar putea să dea lovitura cu acest phablet.
httpvh://youtu.be/GeTytgw2JHk
Au mai fost și alte telefoane interesante, dar le grupez în alt articol.