A sosit la review și Evolio X6. Nu va sta prea mult prin mâinile mele. M-am grăbit să-i fac partea de unboxing. Este al doilea smartphone cu procesorul MediaTek 6592 de tip octa-core pe care-l testez.
Specificații detaliate pentru Evolio X6:
– display IPS de 5.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 2;
– procesor MediaTek MT6592 octa-core la 1.7 GHz, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare;
– Android 4.2 Jelly Bean;
– dual-sim, 3G, Wi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS;
– 13 Megapixeli și filmează la 1080p, cameră frontală de 8 Megapixeli;
– baterie de 3150 mAh, 180 de gr. și 7.8 mm grosime.
Preț – 1499 lei la eMAG.
Puncte PRO la prima vedere pentru Evolio X6: raport preț / specificații, procesorul MediaTke 6592 + 2 GB RAM, baterie de 3150 mAh. La aspecte negative aș consemna lipsa unui slot pentru microSD.
În pachet dați de smartphone, cablu microUSB – USB 2.0, încărcător pe USB 2.0, certificat de garanție, manual de utilizare. Lipsesc căștile pe jack de 3.5 mm și agrafa pentru slotul ce încorporează cele două cartele SIM (microSIM + nanoSIM).
Update: Butonul metalic din partea superioară „ascunde” agrafa pentru slotul cartelelor SIM, dar și jack-ul de 3.5 mm. Este o soluție inedită și în prima fază nici nu am remarcat faptul că jack-ul de 3.5 mm nu este la vedere.
La prima vedere mi-a dat impresia unui iPhone 5C oversize. Telefonul este de tip unibody fără acces la bateria de 3150 mAh. Partea spate este fabricată dintr-un plastic lucios care adună amprentele rapid.
Tastele capacitive de la bază sunt diferite de ce am văzut până acum la telefoanele Android. Tasta centrală amintește direct de controlul Home de la iPhone, iar cele două taste capacitive de la stânga și dreapta sunt desenate altfel. Cea din dreapta are rol de Back, iar în tasta din stânga permite customizarea ferestrelor de pe ecranul de start etc.
În partea superioară am dat de un element inedit. Spre rușinea mea recunosc că nu știu ce rol are. Este un buton metalic ce merge a fi tras puțin spre exterior, mi-a amintit de butonul ce permite reglarea ceasurilor. Îl tragi și fixezi ora.
Display-ul este de calitatea. Asta-i clar de la prima utilizare, luminos, culori plăcute, un IPS de calitate. După câteva minute de utilizare aș spune că nu are pic de lag. Urmează testele de benchmark și jocurile uzuale, iar verdictul îl găsiți în review.
Partea de unboxing pentru Evolio X6:
httpvh://youtu.be/DU-1ogjtM8c
Câteva fotografii cu Evolio X6: