ADATA a lansat un SSD extern pe USB4 și compania taiwaneză declară că ar fi primul de acest fel din piață.

ADATA SE920 este compatibil cu standardele Thunderbolt 3 și Thunderbolt4. Performanțele ajung până la 3800MB/s. Folosește standardul USB Type-C, iar asta ajută la transferul de date cu un smartphone sau orice alt dispozitib compatibil.

ADATA a pus multă tehnologie în SE920. Designul a primit un patent pe partea de disipare a căldurii ce este cumva facilitată de un microventilator încorporat. Pur și simplu, apeși pe carcasa telescopică spre a activa ventilatorul, iar șasiul se extinde spre a permite circulația optimă a aerului și evacuarea căldurii.

🔺Poți extinde spațiul de stocare din Sony PS5, unul dintre scenariile de utilizare pentru SSD-ul extern ADATA

Ei spun că acest mecanism reduce temperaturile cu până la 10% și menține un flux constant de date. O altă apăsare permite retragerea șasiului.

Vitezele de citire / scriere sunt de 3800 MB/s și respectiv 3700 MB/s. Un fișier 4K Hi-Res de 10 GB ar putea fi transferat în…, 3 secunde. Există compatibilitate cu Windows, MacOS și Android. Poate fi conectat și la console de jocuri etc.

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.