Telefoane Mobile

Am primit comunicatul de presă în care se specifică faptul că tranzacția Nokia – Microsoft a primit toate aprobările necesare și divizia Nokia de servicii și device-uri a intrat în portofoliul companiei americane.

Microsoft nu a cumpărat și brandul Nokia. Timp de 2 ani de zile nu vor fi lansate telefoane sub acest brand și din 2016 s-ar putea face o revenire pe piața telefoanelor mobile, dar probabilitatea este destul de mică, spre zero absolut.

Numele sub care va activa divizia de device-uri și servicii se pare că urmează a fi Microsoft Mobile. Nu am primit detalii clare din acest punct de vedere. Mai multe informații în viitorul apropiat.

Declarații oficiale:

Satya Nadella, CEO, Microsoft: „Astăzi urăm bun venit diviziei Nokia Devices and Services în familia noastră. Capabilitățile și activele din zona de mobilitate pe care această tranzacție le aduce vor avansa transformarea noastră. Împreună cu partenerii noștri, rămânem concentrați pe accelerarea inovațiilor în această lume bazată pe mobilitate și cloud”.

Câteva detalii în plus:

Stephen Elop urmează a ocupa poziția de vicepreședinte executiv la Microsoft Devices Group. Din această calitate urmează a conduce un business extins de device-uri (smartphone-urile și tabletele Lumia, telefoanele mobile Nokia, Xbox, Surface și Perceptive Pixel / PPI, accesorii pentru aceste produse).

Windows Phone ar fi al doilea sistem de operare din România, potrivit datelor oferite de către Microsoft în comunicatul de presă.

Acum să vedem și care sunt planurile Microsoft. A mai fost o achiziție ce se anunța spectaculoasă: Motorola către Google, iar gigantul american a preferat să paseze compania către alt jucător din piață. Asta după ce numărul de angajați al Motorola a coborât de la la peste 20000 la sub 5000. Urmează câteva articole legate de Nokia, de bornele pe care le-a trasat în industria telecom.

Sunt puțin nostalgic că un brand cu care am crescut, trece în plan secund. Primul smartphone primit la review a fost Nokia N900 în 2010. Au urmat alte modele ale companiei finlandeze și ulterior au început și alte branduri să mă caute spre a le scrie review-urile produselor din portofoliu. Titlul se potrivește și pe final.

Adio, Nokia!

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.